kategoriassa Foodlover, Juhlat, Leivonta

Liikennemerkki-kakku lähti viisi vuotiaalle pojalle syntymäpäiväkakuksi. Gluteenittoman sokerikakkupohjaan tehdyn kakun täytteinä oli kinuskimousse Daim rouheella ja maitosuklaamousse.

Viisi vuotias poika on tutustunut viime aikoina ahkerasti Mauri Kunnaksen kirjoihin, jossa on esiteltynä erilaiset liikennemerkit. Kakusta toivottiin yksinkertaista koristeluineen, joten jätin tällä kertaa taustalle tehtävän maiseman tekemättä. Tein myös kakkuun vain liikennemerkkejä ja valoja, jotta kakku pysyi yksinkertaisena.

Liikennemerkki-kakku

liikennemerkki-kakku

Liikennemerkki-kakku sai pohjakseen gluteenittoman sokerikakkupohjan, Daim-kinuskimoussea ja maitosuklaamoussea.

Lue vinkkejä gluteenittoman kakkupohjan täyttämiseen ->

liikennemerkkikakku-1

Liikennemerkki-kakku sai pohjakseen gluteenittoman kakkupohjan. En ollut hetkeen tehnyt gluteenitonta kakkupohjaa joten jouduin vähän muistelemaan, toiko se jotain muutoksia tekemiseen. Suurimpina eroina on se, että kakun voi tehdä yhden munan pienempänä, koska käyttämissäni Sunnuntain gluteenittomissa jauhoissa on nostatusaineita. Kakkupohjasta tulee todella kuohkea ja korkea. Toisena erona on se, että kakku murustaa normaalia pohjaa enemmän. Sokerikreemin tulee olla löysää, jotta kakun saa tasaisesti vedettyä sokerikreemillä. Jos kakun pinta murustaa liiaksi, kannattaa levittää sokerikreemiä ensiksi sinne minne pystyy sen jälkeen jäähdyttää kakun ja jatkaa siitä.

Täytteeksi kakkuun laitettiin erittäin maukkaat täytteet, nimittäin kinuskimoussea johon laitoin osaksi Daim rouhetta tuomaan purutuntumaa. Toiseksi mousseksi laitettiin maitosuklaamousse, joka on aika varma valinta kakun täytteeksi. Se maistuu kaikille!

liikennemerkkikakku-5

Liikennemerkki-kakku sai kuorrutteekseen valkoisen sokerimassan. Alareunaan tein mustan reunuksen tasaamaan alareunan epätasaisuuksia. Kakun ympärille tein erilaisia liikennemerkkejä. Pääsääntöisesti niitä yksinkertaisempia. Esimerkiksi autoilu kielletty merkkiä olisi aika haastava tehdä 3 cm halkaisijaltaan olevaan alueeseen. Merkkeinä löytyi pysäköintialue merkkiä, kiellettyä ajosuuntaa nyt ainakin. Liikennevalot tein kahdesti ja vielä yhden tietyö kartion. Kakun päälle tehtiin mustasta sokerimassasta tie, joka oli vitosen muodossa. Kakun päälle tein yksinkertaiset sokerimassa autot, ilman sen suurempia yksityiskohtia.

 

Muita postauksia
Showing 11 comments
  • Sari

    Ihana! Tiedän meidän perheestä yhden joka rakastuisi tähän kakkuun!

  • Tosi hieno, simppeli kakku! Mulla on ollut harhainen käsitys, että daim-rakeissa on gluteenia. Hyvä tietää, ettei olekaan!

  • Tekila

    Liikennemerkit ovat pienten tyyppien suosiossa! Ovathan ne selkeitä ja mukavia opeteltavia.

  • Tekila

    Voi muuten olla! En ajatellut ollenkaan, kun tilaaja näitä itse pyysi. Pitääkin tarkistaa ensikertaan. Kehuivat kovasti kyllä kakkua, joten ei ainakaan vatsanpuruja siitä tullut.

  • Sirkku

    Söpö! On varmasti ollut toiveiden mukainen.

  • Tekila

    Kyllä oli toiveiden mukainen kakku 🙂

  • Suusta suuhun Alisa

    Aivan mahtava kakku, sankari on ollut varmasti haltioissaan!

  • Upee kakku!

  • Tekila

    Oli kyllä innoissaan, sain kommenttia tilaajalta

  • Tekila

    Kiitos!

  • Jenni liemessä

    Tämä olisi meidänkin Herra Simpukan unelmien synttärikakku. Sisältä vaan suklaakakku-versiona 🙂

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä