kategoriassa Foodlover, Leivonta

Puolukkamousse, tuo mielipiteitä jakava täytekakun täyte. Puolukkamousse voidaan jättää makeaksi, niin että puolukka maistuu lähinnä puolukkahillon makuisena, mutta vaihtoehtona on tehdä happamampi, jos vähennetään sokerin määrää. Puolukkamousseen on myös mukava jättää ihan kokonaisia puolukoita sattumiksi. Varsinkin makean kakun kanssa kirpakat puolukat saavat makunystyrät heräämään suussa.

Puolukka on marjana oikein superfoodia, siinä on paljon hyviä vitamiineja. Moussea tehdessä puolukoita ei tarvitse kiehauttaa tai kuumentaa, joten kaikki hyvät vitamiinit jäävät mousseen. Ulkomaalaiset marjat on syytä kiehauttaa ainakin vadelmien osalta. Niissä on mahdollista tulla salmonella, kun vadelmia kypsytetään isoilla viljelmillä missä vettä ei puhdisteta ollenkaan. Tällöin marjoihin pääsee kaikki epäpuhtaudet mitä vedessä on.

Puolukkamousse on täytekakun täytteeksi laitettuna “ei niin makea” -täyte, eli enemmän se sopii aikuisempaan makuun. Toki täyte voi lapsillekkin maistua, mutta sattuma puolukat jättäisin tällöin pois. Puolukkamousse maistuu esimerkiksi valkosuklaamoussen, kinuskimoussen ja tummasuklaamoussen kanssa.

Puolukkamousse

puolukkamousse-2

Puolukkamousse reseptistä riittää yhteen väliin 22 cm kakussa, koska suosittelen tekemään puolukkamoussen jonkun toisen moussen seuraksi. Toki voit tehdä koko kakun puolukkamoussella, tällöin tuplaa vain määrätä.

Lue puolukkamoussen resepti ja vinkit minkä toisen täytteen kanssa tämä kakku voidaan yhdistää ->

Puolukkamousse kakun väliin
Rate this recipe
10suosio

Astia: 1 kerros 22 cm kakku

Puolukkamousse kakun väliin

Ainekset

 • 200 g vispikermaa
 • 100 g vaniljatuorejuustoa
 • 100 g ranskankermaa
 • 180 g puolukkaa + sattumat
 • 0,5 dl sokeria (tai oman maun mukaan)
 • 1 tl vaniljasokeria
 • 3 liivatetta
 • 0,2 dl vettä/nestettä

Ohje

 1. Survo puolukat joko haarukalla, tai jos haluat ihan sileäksi, niin sitten tehosekoittimella. Sekoita puolukoiden joukkoon vaniljasokeri, osa sokerista, ranskankerma ja vaniljatuorejuusto, Vatkaa sekaisin, niin että sokeri sulaa joukkoon.
 2. Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi.
 3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
 4. Liota liivatteet tilkassa nestettä ja kaada norona puolukka-tuorejuustoon. Kaada kerma joukkoon ja kääntele tasaiseksi. Jos täyte tuntuu liian löysältä vatkaa hetki sähkövatkaimella, älä liikaa koska liivate jämäköittää moussen.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
https://www.tekila.fi/puolukkamousse-kakun-valiin/

Täytekakun voi täyttää puolukkamoussen lisäksi esimerkiksi kinuskimoussella, valkosuklaamoussella, tummasuklaamoussella, vaniljamoussella tai laittaa marjamousseen mukaan puolukoita.

Blogissani on resepti maidottomaan ja soijattomaan täytteeseen. Näkisin, että sen täytteen voisi tehdä kanssa puolukkamoussen suuntaisesti, koska Yosalla on punaiset marjat nimistä välipalavalmistetta missä on jo puolukkaa osana. Kannattaa kokeilla!

Blogin suosituin täyteresepti on maidoton marjatäyte täytekakkuun. Jos tarve on tehdä syksyiseen kakkuun maidotonta täytettä, niin kokeile vaihtaa marjoiksi puolukka ja laita jogurttina Alpron kookosjogurtti, kookos ja puolukka sopivat hyvin yhteen.

Laita kommenttia minkä moussen kanssa yhdistäisit puolukkamoussen, kokeilen mielelläni muitakin ehdotuksia!

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä