kategoriassa Foodlover

Tammikuu on lähtenyt mukavasti vauhtiin ja tällä kertaa aiheena oli ristiäiskakku, joka toivottiin olevan maidoton. Maidoton ei niinkään kakkupohjassa ole ongelma, mutta täytteessä se pitää ottaa huomioon. Teinkin täytteestä oman postauksen, joten siellä on vinkit maidottoman täytteen tekoon.

Ristiäiskakusta toivottiin yksinkertaista, hempeää ja sellaista jonne saadaan nimi näkyville.

Maidoton ristiäiskakku

maidoton ristiäiskakku-1

Maidoton ristiäiskakku sai pohjakseen viiden munan sokerikakkupohjan. Täytteenä ristiäiskakku sai maidottoman marjamoussen. Kostutuksessa käytin sokerilientä. En ole oikeastaan koskaan käyttänyt kostutuksessa sokerilientä, kun käytän maitoa. Tein sokeriliemen niin, että kiehautin noin desin vettä minne sekoitin 2 tl sokeria. Jäähdytin lientä lisäämällä noin 1 dl vettä joukkoon.

Sokerikreemin tilalla käytin marenkikookoskreemiä. Siitä minulla ei valitettavasti ole tarkempia kuvia, kun jostain syystä marenki ei vatkautunut sitten millään. Käytin silti puoliksi vatkaantunutta marenkia kookoskreemin pohjana ja siitä tuli ihan kelvollista. Sokerikreemi oli normaalia tiivimpää, mutta ohuena kerroksena se oli juuri sopiva täytekakkuun. Kokeilen marenkikookoskreemiä uudemman kerran, jolloin toivon saavani tarkempaa tietoa sen toimivuudesta.

Marenkivoikreemistä minulla on oma blogiviesti ohjeiden kanssa, sen avulla voi tehdä myös marenkikookoskreemiä, kunhan vain huomioi sen, että kookosrasva pitää olla täysin huoneenlämpöistä. Puolikovana, se ei sekoitu marenkiin mitenkään.

Koristelu

maidoton ristiäiskakku-2

Kuorrutin kakun vakoisella sokerimassalla. Alareunaan laitoin vaaleansinisen reunuksen.

Koristelut olivatkin lähes vastaavat mitä teen ristiäis tai nimiäiskakkuun. Rusetti, joka muuten alkaa onnistumaan jo ilman sen suurempia kikkailua. En voi uskoa, miten joskus olen voinut tällaisenkin rusetin antaa mennä matkaan.

Kirjaimet on tehty muotin avulla, samoin tähdet. Tossut kruunasivat kakun yksinkertaisuuden.

Muita postauksia

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä