kategoriassa Foodlover, Juhlat, Leivonta

Lumihiutalekakku lähti pienen tyttövauvan ensimmäisiin juhliin. 

Lumihiutalekakku valikoitui talvella syntyneen tyttövauvan ristäiskakun aiheeksi. Väritys tehtiin hempeän vaaleapunaiseksi. Oheen laitettiin valkoisia lumihiutaleita, viltti jonka päällä vauva makoili ja nimi kokonaisuudessa. Kakku tehtiin kaakaoisena sokerikakkupohjana, jonka välissä oli tummasuklaamousse ja vadelmamousse.

Ensimmäistä kertaa tein vauvan ensimmäiseen juhlaan kakun, jossa oli  lumihiutaleet suuressa roolissa. Mietin kakkua tehdessä laittaisinko vauvan viltin alle vai päälle. Päädyin laittamaan päälle, ihan sen takia että vauva näkyisi näin paremmin. Viltin reunat laitoin vähän koholleen ja tarkkanäköinen näkeekin kuinka tukipaperit sopivat kakun väritykseen liiankin hyvin, unohdin ottaa kuvasta ne pois.

Lumihiutalekakku Mainin ensimmäisiin juhliin

lumihiutalekakku

Lue lisää lumihiutalekakun koristelusta ->

Lumihiutalekakku sai pohjakseen 26 cm vuokaan tehdyn kaakaoisen sokerikakkupohjan. Täytteeksi tehtiin tummasuklaamoussea ja vadelmamoussea. kakun kuorrutin sokerikreemillä. Kakkua varten värjäsin valkoista sokerimassaa vaaleanpunaiseksi. Valkoista sokerimassaa minulla oli noin 600 grammaa ja siihen lisäsin noin 100 grammaa vaaleanpunaista. Eli todella vähän, niin sain hempeän vaaleanpunaisen sävyn. Alareunaan tein helminauhan ihan asteen vaaleammasta vaaleanpunaisesta sokerimassasta. Pallot tein käsin, tulee minun mielestäni vaivattomammin näin.

Lumihiutaleista osan tein etukäteen ja osan samalla kertaa kun koristelin kakkua. Pystyyn laitetut lumihiutaleet laitoin “lumipalloilla” pystyyn. Olivat tosi hauraita ja niistä muutamat murtuivat kakkulaatikon kannen painosta. Vauvan tein muotin avulla ja hiukset värjäsin elintarvikeväreillä. Tein vauvalle vain yksinkertaisen vaipan pepun peitoksi. Nimen tahdoin kokonaan laittaa kakkuun, sen verran nätti nimi minun makuuni oli kyseessä. Unohdinkin aluksi Sylvia nimestä aan, mutta aamulla sitten lisäsin sen vielä ennen noutoa.

 

 

 

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä