kategoriassa Foodlover

Hedelmämousse saa uuden ulottuvuuden, kun siihen lisää rapeita digestive keksejä oheen. Digestive-keksi tottakai vähän pehmenee täytteessä, mutta kun keksit jättää vähän suuremmiksi palasiksi, pehmenee ne ihanasti täytteessä ja tuo oman tekstuurinsa pehmeään hedelmämousseen.

Hedelmämousse

Hedelmämoussen voisi oikeastaan nimetä satokausimousseksi, siihen voi laittaa niitä hedelmiä jotka ovat satokaudella parhaimmillaan. Tämä hedelmämousse tehtiin helmikuussa, joten parhaimmillaan oli appelsiini ja mango.

Hedelmämoussen ohje ->


Hedelmämousse täytekakkuun
Rate this recipe
4 suosio

Valmisteluaika: 15 minuuttia

Annoskoko: 20 cm vuokaan 2x kerros.

Hedelmämousse täytekakkuun

Ainekset

 • 4 dl vispikermaa
 • 200 g appelsiinituorejuustoa
 • 200 g mangoa (tuoreena tai pilttinä)
 • 4 liivatetta
 • appelsiinimehua / muuta nestettä
 • Appelsiinimarmeladia
 • Digestive-keksejä

Ohje

  Esivalmistelut:
 1. Kuori ja pilko mango, jos käytät tuoretta mangoa. Maista mangoa, että se on mehukas ja maistuva. Mangot voivat myös olla tuoreina kovia ja pahan makuisia, et halua sellaista mousseen. Voit myös laittaa osana mangopilttiä ja osana mangoa, jos haluat esimerkiksi jättää mangon osittain palasiksi.
 2. Täytteen teko:
 3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa appelsiinituorejuusto ja mango yhteen. Liota liivatteet kylmässä vedessä ja kun ne ovat turvonneet noin 5 minuuttia, kiehauta mehua mikrossa ja sekoita joukkoon puristetut liivatteet. Sekoita liivatteet ohuena nauhana appelsiini-mango seokseen. Kääntele kerma joukkoon. Tarkista maku, laita tarvittaessa sokeria, mutta huomioi että täytteeseen tulee vielä appelsiinimarmeladia ja Digestive-keksejä.
 4. Kokoaminen:
 5. Kun mousse on valmis. laita kostutetun täytekakkupohjan päälle appelsiinimarmeladia ja Digestive-keksimurua. Laita 1/2 osa täytteestä päälle. Toista.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
https://www.tekila.fi/hedelmamousse-taytekakkuun/

Suomessa on viimeisen parin vuoden aikana nostettu satokautta pinnalle ja tuotu ihmisten tietoisuuteen mitkä hedelmät, marjat ja vihannekset ovat parhaimmillaan minäkin ajankohtana. Meidän lähi-Prismassa on tehty isot julistete sen hetken parhaimpien tuotteiden esittelyyn. Tämän avulla olen ostanut tänä vuonna ensimmäisen kerran esimerkiksi papayaa. Papaya on aika hempeän makuinen, mutta sitruunan ja limen kanssa se herää henkiin. Niiden avulla siitä voisi tulla ihan hyvä mousse.

Toinen alkuvuoden satokauden parhaimmillaan oleva hedelmä on passion. Se sopii todella hyvin mangon kanssa käytettäväksi.

Muita postauksia

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä