kategoriassa Foodlover

Vuoden parhain aika on taas käsillä. Alkaa jääkiekkokausi! Tänä vuonna seurattavaksi tulee KHL, kiitos Jokereiden siirtymisen pois Liigan puuhailuporukasta. Viimeisen pari viikkoa on ulkomainonnassa näkynyt #KHLISHERE mainoksia pitkin tienvarsia. Tykästyin tuohon mainoksen ideaan jo alkujaan ja haaveilin, että ehtisimpä kokeilemaan tuon mainoksen piirtämistä ja tekemistä siitä kakunkoristetta. Pyyntöihini vastattiin ja sainkin soiton viikko takaperin, että tälläinen kakku tahdottaisiin Jokerifanin 30 vuotis synttärikakuksi.

#KHLISHERE Jokerit-kermatäytekakku

khlishere

#KHLISHERE kermakakun pohjaksi tehtiin 5 munan sokerikakkupohja 22×22 cm vuokaan. Täytteeksi kakkuun tuli valkosuklaamousse vadelmin. Kuorrutus pyydettiin kermalla, joka on vieläkin minulle aikamoinen haaste! Tässä taas nähtiin kuinka peitin karmivaan 90-luvun tyyliin lähestulkoon koko kakun kermalla. Viinirypäleet ja banaaniviipaleet vain uupuvat ja tämä tuntuisi olevan aikamatka taaksepäin. Yritin tilannetta pelastaa nomparelleilla, mutta enpä huomioinut että nehän sulavat! Noh, näillä mennään ja harjoitellaan taas ensikerralla lisää kermapursotusta.

#KHLISHERE logon tekeminen

Tein logon valkoisen marsipaanimassan päälle. Kaulin marsipaanin suht ohueksi, mutta sen verran paksuksi että sitä on helppo vielä liikutella. Laita marsipaanimassan alle vähän tomusokeria, sen avulla sitä on helpompi liikutella. Tämä onkin ainoa massa jonka kanssa käytän enää tomusokeria.

KHL työn alla

Piirsin aluksi logot leivinpaperille. Sen avulla painoin muutamia apuviivoja marsipaanimassaan. Ei kannata painaa kaikkia pienempiä viivoja, ne on helpompi tehdä vapaalla kädellä. Marsipaanimassaan painamalla kun jää juomat ja ne näkyvät vielä valmiissakin työssä.

Aloita maalaaminen reunaviivoista, suositeltavampaa on aloittaa vaaleammista sävyistä ja siitä mennä tummempaan. Tässä näette hyvän esimerkin että tein juuri erilailla.

Väreinä olen käyttänyt pastavärejä joita laimensin Vodkalla.

Valmis logo onkin sitten jo nätti!

#KHLISHERE

 

Muita postauksia
Showing 2 comments

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä