kategoriassa Foodlover

Konfirmaatiotilaisuutta varten sain jo alustavan tilauksen keväällä. Lähempänä tilaisuutta selvisi, että pääsen kunnon tulitestiin! Koristeiksi toivottiin pitsireunusta, ruusuja, suklaalehtiä ja kiehkuroita. Pitsireunusta varten tilasin aineet, koska en ole ennen sellaista koristelua tehnyt. Onneksi se oli pienen harjoittelun jäljiltä kohtuu helppoa. Samanlaisia muotteja on vaan hyvä olla vähintään kaksi, ettei joudu odottelemaan niin paljoa. Pitsikoristelu vaatii kyllä ehdottomasti harjoittelua vielä. Toivottavasti joku tilaisi pitsikoristeisen kakun, niin pääsisin harjoittelmaan, vink vink!

Pitsikoristeinen konfirmaatiokakku

konfirmaatiokakku-2

Konfirmaatiokakku sisälsi suklaakakkupohjan Kinuskikissan ohjeen mukaan. Ohje sopisi minun mielestäni paremmin 22 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Tein ohjeen mukaisesti 24 cm vuokaan ja päällikerroksesta tuli aika ohut kun suklaapohja kohosi uunista keskellä enemmän mitä reunoista. Suklaakakkupohja oli kyllä sitä mitä Kinuskikissa lupasikin, murenevaa ja muheaa. Sain pohjan halkaistua vahingossa kolmen osaan, joten jouduin pientä palapelin ratkomista toteuttamaan samalla kun kokosin kakkua.

Konfirmaatiokakku sai täytteekseen vadelma-daim-mascarbonetäytettä. Tämäkin resepti oli Kinuskikissan resepteistä. Tein täytteestä 2,5 kertaisen määrän ja ehkäpä olisin suoraan tehnyt kolminkertaisen määrän 24 cm täytekakkuun. Pidän siitä, että kakuissa on iso kerros täytettä. Seuraavalla kerralla myös liotan muutaman liivateen mascarbonen joukkoon. Täyte vatkattiin tarpeaksi kiinteäksi, joka kyllä onnistuu mutta sokerimassakakuissa on hyvä että kakun täyte on kiinteä jotta kakusta tulee tasainen suuntaan jos toiseenkin. Tällä kertaa sain kakusta kyllä tasaisen, mutta jouduin käyttämään sokerikreemiä normaalia enemmän.

Konfirmaatiokakun koristelut

valkoiset ruusut

Koristeiksi tein valkoisia ruusuja. Alunperin oli pyyntönä tehdä yksi iso ruusu, mutta se oli minun taidoilleni liian haastava. Pienemmät ruusut ovat helpompia tehdä. Suklaalehdet ja kiehkurat tein Sattinan suklaamassasta. Ruusut ovat tehty gumpasten ja sokerimassan sekoituksesta.

Pitsikoristeen tein Sweet Lace Express aineella, joka on kyllä kahden kakun kokemuksella erittäin hyvää ainetta. Sen kanssa ei tarvitse käyttää uunia tai odotella minuuttitolkulla että aine on kuivahtanut muottiin. Tämän kanssa odotellaan noin 2-3 minuuttia ennenkun koristeen voi ottaa muotista pois.

ruusut1 ruusut-2

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä