kategoriassa Foodlover

Vaniljamuffinssit ovat yksinkertaisuudellaan erittäin maukkaita muffinsseja. Ne ovat neutraalin makuisia, en ole vielä törmännyt henkilöön joka ei tykkäsi vaniljan mausta. Vaniljamuffinssien pursotukseksi sopii esimerkiksi valkosuklaakreemi. Valkosuklaa ja muutkin suklaat tuovat pursotettavaan kreemiin muotoa.

Valkosuklaakreemin voi värjätä halutun väriseksi, tässä tapauksessa muffinssit lähtivät pienen tytön ristiäisjuhlaan täytekakun oheen syötäväksi.

Vaniljamuffinssit valkosuklaakreemillä

valkosuklaa-vaniljamuffinssit-3

Reseptistä tulee noin 10-12 muffinssia. Muffinssit voi tehdä etukäteen, esimerkiksi edellisenä iltana. Säilytä muffinssit tiiviissä pussissa, jottei ne kuivahda. Haluttaessa kostuta muffinssit esimerkiksi vaniljamaidolla ennen kuorruttamista. Näin muffinsseista tulee vähän pehmeämmät. Pidä muffinsseja noin 20 minuuttia tarjoiluastialla ennen tarjoilua, niin että ne vähän lämpenevät. Huoneenlämpöiset muffinssit ovat paremman makuisia, mitä jääkaapista suoraan tarjotut ovat.

Lisää kuvia ja resepti ->

Vaniljamuffinssit valkosuklaakreemillä
Rate this recipe
7 suosio

Valmisteluaika: 15 minuuttia

Paistoaika: 20 minuuttia

Astia: 12 muffinssia

Vaniljamuffinssit valkosuklaakreemillä

Ainekset

    Pohja:
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 2 rkl vaniljasokeria tai
  • 1 rkl vanilja-esanssia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100 g voita
  • 90 g valkuaista
  • 1 dl maitoa
  • Kuorrute:
  • 200 g vaniljatuorejuustoa
  • 150 g valkosuklaata
  • 2 dl kermaa

Ohje

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita muffinssivuokaan paperit valmiiksi 12 muffinssille.
  2. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, vaniljasokeri sekä leivinjauhe keskenään kulhossa. Vatkaa huoneenlämpöinen voi toisessa kulhossa vaaleaksi ja lisää valkuaiset yksitellen joukkoon, kokoajan voimakkaasti vatkaten. Lisää valkuaisten jälkeen maito ohuena nauhana taikinaan- Lisää lopuksi vielä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja vanilja-esanssi jos käytit esanssia.
  3. Täytä vuoat noin 2/3 osan verran, tasaisesti kaikkiin vuokiin.
  4. Paista muffinseja uunissa noin 15 minuuttia, tarkista kypsyys tarvittaessa tikulla.
  5. Täyte:
  6. Sulata suklaa vesihauteessa. Nosta jäähtymään muun täytteen teon ajaksi pöydälle. Vatkaa kerma ja vaniljatuorejuusto yhteen vaahdoksi. Sekoita joukkoon valkosuklaa ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Älä ylivatkaa, ettei valkosuklaasta erotu rasva. Värjää haluttaessa.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
https://www.tekila.fi/vaniljamuffinssit/

Koristele muffinssit esimerkiksi erilaisin nomparellein, sokerimassakoristein tai vaikkapa suklaarouheella ja marjoilla. Vaniljamuffinssit voi koristella miten vain haluat ja niiden kanssa sopii lähes mikä vain yhteen.

valkosuklaa-vaniljamuffinssit-5

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä