kategoriassa Yleinen

Ensi viikolla päästään juhlimaan vuoden parhainta juhlaa, nimittäin ystävänpäivää. En suuremmin perusta joulun juhlimisesta tai pääsiäisestä, mutta ystävänpäivä sytyttää tällaisen antijuhlijankin. Ystävänpäivässä on mahtavaa, kun saa vilpittömästi kertoa lähimmille ystäville, kuinka tärkeitä ne ovat, kun tunteista harvemmin minun kaveripiirissä muutoin puhutaan.

Ystävänpäivään kuuluu myös isolta osalta leivonta. Ideoita keräillään Pinterest-tilille ja blogin kirjanmerkkeihin jo koko vuoden ajan, ja nyt ennen ystävänpäivää valitaan parhaimmat päältä, mitä tänä vuonna kokeillaan.

mansikanmakuiset muffinssi keksit

Pääsin mukaan Blogiringin ja Suomen Sokerin kamppikseen, jossa leivomme mansikanmakuista tomusokeria käyttäen. Mansikanmakuista tomusokeria voi käyttää samalla lailla kuin normaalia tomusokeria. Esimerkiksi perinteiset mokkapalat saavat hyvän twistin mansikanmakuisesta tomusokerista. Tällöin jättäisin kahvin pois kuorrutteesta, sillä muuten maut voivat risteillä liikaa kuorrutteessa. Samoin esimerkiksi uunissa tehtävät donitsit saavat mansikanmakuisesta tomusokerista helposti tutun vaaleanpunaisen kuorrutteen.

Ensimmäiseksi testasin niinkin simppeliänherkkua kuin mansikanmakuisessa tomusokerissa ja valkosuklaassa dipatut mansikat. Toisena herkkuna valitsin mansikan makuiset muffinssikeksit. Välillä on vain vaikea valita, tehdäänkö muffinsseja vai keksejä, joten mitä mahtavin idea yhdistää nämä herkut. Keksit on tehty muffinssivuokaan, joten ne pysyvät muodossaan, mutta ovat maultaan rapeita suklaakeksejä.

Mansikka-valkosuklaamansikat

mansikka keksimuffinssit-5

Sulata 100 grammaa valkosuklaata vesihauteessa. Sekoita sulanneen suklaan joukkoon noin 2 rkl mansikanmakuista tomusokeria. Suosittelen sekoittamaan vähän kerrallaan, ettei valkosuklaasta tule liian vahvaa. Jos täyte menee liian vahvaksi, lämmitä valkosuklaa uudestaan vesihauteen päällä ja sekoita joukkoon esimerkiksi pala suklaata.

Dippaa mansikoita mansikka-valkosuklaatäytteeseen. Voit tehdä toisessa kupissa Dansukker mansikkaisen tomusokeripaketin ohjeen mukaan kuorrutetta. Kuorrute on sen verran nopea tehdä, joten sen avulla saat mansikoihin lisää yksityiskohtia. Viimeistele mansikat nonparelleilla.

mansikka keksimuffinssit-15

Suklaiset muffinssikeksit

Taikinasta riittää noin 12-18 keksiin, riippuen miten korkeita tai ohuita muffinssikeksejä olet tekemässä.

170 g voita, huoneenlämpöisenä
200 g Dansukker siro erikoishienoa sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
160 g jauhoja
60 g kaakaota
1 tl ruokasoodaa
2 tl maissitärkkelystä

Öljyä tai rasvaa muffinssipannun kolot. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään, 5-7 minuuttia, kunnes muuttuu vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna ja vanilja ja sekoita kunnes ovat hyvin sekoittuneet. Lisää kuivat aineet joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Taikinan tulee olla paksua.

Ota taikinasta noin 2 rkl taikinaa käteen ja tee pallo. Paina taikina vuoan pohjalle ja noin 1/3 osa muffinssikolon reunoille asti, niin että siitä muodostuu pieni kuppi.

Paista 10-12 minuuttia. Keksit jäävät normaaliin tapaan vielä pehmeiksi ja näyttävät raa’alta, mutta kun jäähdytät keksejä 5 minuuttia muffinssivuoassa ja sen jälkeen ritilällä, pitäisi keksien pysyä muodossaan. Muffinssikeksi painuu keskeltä kuopalle.

Jos olet epävarma muffinssikeksien teosta, tee aluksi muutama testikeksi niin osaat niiden pohjalta ennakoida paistamisen ajan.

Mansikanmakuinen tomusokeri-tuorejuustotäyte

Täytteestä pursottaa noin 8-12 muffinssikeksiä, riippuen täytteen määrästä.

200 g tuorejuustoa, huoneenlämpöistä
300 g mansikanmakuista tomusokeria
n. 100 g tomusokeria

Kun muffinssikeksit ovat jäähtyneet, tee mansikanmakuinen tomusokeri-tuorejuustotäyte. Yhdistä tuorejuusto ja mansikkainen tomusokeri ja vatkaa tasaiseksi. Vahvista täytettä normaalilla tomusokerilla niin että saat sen pysymään muodossa. Suosittelen käyttämään osaksi normaalia tomusokeria, koska vain mansikkaisella tomusokerilla täytteestä tulee todella mansikkainen, minun makuuni vähän liiankin.

Pursota mansikanmakuinen tuorejuustotäyte muffinssikeksien päälle. Käytin itse pursottaessa isoa tähtityllaa.

blogirinki_logo

Yhteistyössä Suomen Sokerin ja Blogirinki Media Oy:n kanssa.

Muita postauksia

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä