Nämä tuplasuklaamuffinssit ovat oikeasti maukkaita! Eivätkä kuivia, mitä yleensä käy jos käyttää vahvaata suklaata muffinsseissa. Onhan siinä myös se, että jos tuplasuklaamuffinssit ovat hetken liian kauan uunissa, on se menoa mehukkuudelle. Nämä muffinssit jäivät keskeltä vähän pehmeäksi, joka edesauttoi mehevyyden säilyvyyttä.
Tuplasuklaamuffinsseista saat myös triplasuklaan, jos kaadat esimerkiksi ganachea muffinssien päälle. Herahtaa jo suuhun maku ajatellessakin tälläistä herkkua.
Unohdin muuten mainita, tässä hehkutuksen keskellä, nämä muffinssit ovat gluteenittomia!
Tuplasuklaamuffinssit saivat kuorrutteekseen kinuskikreemin. Kinuskikreemiin sain menemään neljää eri Dansukkerin sokeria. Oikeasti näin montaa eri sokeria ei tarvittaisi, mutta sain tyhjättyä sokeripussien jämät kinuskiin.
Tuplasuklaamuffinssit kinuskikreemillä
Lisää kuvia ja resepti ->
Täytä muffinssivuoka 3/4 osaan, muffinssi kohoaa paistamisen aikana noin neljänneksen. Reseptistä tulee 12-15 muffinssia. 15 kappaletta, jos käytät gluteenittomia jauhoja joissa on mukana kohotusaineita. Uskoisin, että normaaleja jauhoja käyttäessä muffinsseja tulisi vain 12 kpl.
Voit käyttää kinuskikreemiin kovettuneita fariinisokerin ja muscavadove sokerin palasia, kaikki sulavat kyllä kuumassa kinuskissa.
Käytin itse kinuskikreemiin fariinisokeria, muscavadove-sokeria, normaalia sokeria ja tomusokeria.
Ainekset
- 225 g suolaamatonta voita
- 225 g tummaa suklaata pieninä palasina
- 200 g tummaa sokeria (tai 100 g vaaleaa, 100 g tummaa)
- 1 tl espresso jauhetta
- 2 tl vanilja uutetta
- 4 isoa munaa huoneenlämpöisenä
- 1 keltuainen huoneenlämpöisenä
- 130 g gluteenitonta jauhoa (tai normaalia)
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl leivinjauhetta
- 80 g suklaarouhetta (esim. maitosuklaa)
- 110 g suolaamatonta voita
- 120 g kuohukermaa
- 2 tl vanilja esanssia
- 200 g tummaa sokeria
- (tai sokeripussien jämiä)
- 1/2 tl suolaa
- 360 g tomusokeria
Ohje
- Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita muffinssipeltiin paperit.
- Laita voi ja suklaa teräskulhoon ja nosta kulho vesihauteen päälle. Sulata voi ja suklaa yhteen. Sekoita joukkoon sokeri, espressojauhe ja vanilja. Sekoita kunnes sokeri on sulanut joukkoon. Nosta pois vesihauteen päältä ja jätä hetkeksi jäähtymään.
- Kun seos on hetken jäähtynyt, kaada se toiseen astiaan ja sekoita joukkoon munat ja keltuainen yksitellen, niin että edellinen on aina sekoittunut joukkoon kunnolla. Sekoita joukkoon kuivat aineet. Kääntele taikina tasaiseksi, älä sekoita ylimääräistä, vain sen verran että kaikki aineet ovat sekaisin. Kääntele suklaamuru joukkoon.
- Paista muffinsseja noin 21-25 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa noin 20 minuuttia ennen ritilän päälle nostoa. Anna jäähtyä honeenlämpöiseksi ennen koristelua.
- Yhdistä kattilassa voi, kerma, vanilja, sokeri(t) ja suola. Anna kinuskin kuumeta ja kiehua hiljalleen noin 4 minuutin ajan. Anna kinuskin jäähtyä muutaman minuutin ajan. Kaada kinuski vatkauskulhoon. Sekoita joukkoon puolet tomusokeri ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita loput tomusokerista ja vatkaa 4-6 minuuttia niin että kuorrutteesta tulee ilmavaa ja pysyy muodossaan.
- Pursota muffinssien päälle tähtityllan avulla kinuskreemiä. Koristele suolasiruilla.
Jos haluat pursottaa kinuskikreemin muffinssien päälle, anna kinuskin jäähtyä kauemmin ennen tomusokerin lisäämistä. Kun kinuski jäähtyy ja siihen sekoittaa tomusokeria, se jähmettyy paremmin. Jos lisäät kuumaan kinuskiin tomusokeria ylettömiä määriä, kovettuu kinuski muffinssin päällä lähes heti.
Koristele muffinssit esimerkiksi gourmet suolan siruilla. Kinuskin oheen sopii suola erittäin hyvin.
Reseptiin tuli yhteensä 15 muffinssia varten lähes 300 grammaa suklaata, joten nämä ovat todella suklaisia! Ole tarkkana paistoajan kanssa, että jätät muffinssit vähän pehmeäksi sisältä, etteivät mene kuivaksi.