kategoriassa Foodlover

Marjamousse joka voi myös olla nimeltään kuningatarmousse, jos jättää mansikan pois täytteestä. Marjamousse tuo mukavasti kesän tuntua ankeaan syksyyn. Jos pakkasesta löytyy esimerkiksi vadelmia ja mustikoita sattumina joukkoon, on kesän tuntu taattu.

Marjamousse

Kuningatarmousse

Täytteestä riittää 24 cm täytekakun kahteen kerrokseen. Jos haluat tehdä oheen jonkun toisen täytteen, puolita täytteen määrä.

Kuningatar mousse
Rate this recipe
10suosio

Ainekset

 • 2 prk Valion marjarahkaa (400g)
 • 300 g pakastemarjoja soseena (mansikka, mustikka, vadelma)
 • 600 g vispikermaa
 • tuoreita marjoja sattumina, tai 100 g vaniljatuorejuustoa
 • 8 isoa liivatetta
 • tilkka vettä / marjamehua tai muuta nestettä

Ohje

 1. Kuumenna pakastemarjat ohjeen mukaan, jos käytät ulkomaalaisia marjoja. Soseuta marjat soseeksi. Sekoita marjarahka ja vaniljatuorejuusto joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.
 2. Vatkaa erillisessä kupissa vispikerma vaahdoksi.
 3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Lämmitä neste kiehuvaksi ja liota liivatteet joukkoon. Kaada liivateliuos marja-rahka seokseen ja vatkaa tasaiseksi.
 4. Kaada joukkoon vatkattu kerma ja vatkaa tasaiseksi. Jos täyte on löysää, nosta täyte hetkeksi jääkaappiin ja anna jähmettyä ennen kakun täyttöä.
 5. Laita täyttövaiheessa pieneksi pilkottuja marjoja täytteen joukkoon.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
https://www.tekila.fi/marjamousse/

Marjamousse sopii yksistään täytekakun täytteeksi, mutta se sopii myös esimerkiksi valkosuklaa,- maitosuklaa– ja tummasuklaan kanssa. Kinuskimousse ja esimerkiksi vaniljamousse sopii myös oheen.

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä