kategoriassa Foodlover

Yleensä vähän suurempien kakkutilauksien oheen tilataan myös voileipäkakku. Voileipäkakun saa tehtyä kyllä pienenäkin, mutta harvoin sitä tilataan muutaman hengen juhliin. Olen tähän miettinyt ratkaisua ja sellainen löytyikin Glorian Ruoka & Viinilehdestä muutama numero sitten. Ideana oli täyttää kokonainen koverretty leipä lempitäytteillä ja antaa sen vetäytyä vuorokauden jääkaapissa, jonka jälkeen se on helppo leikata palasiksi ja tarjoilla juhlaväelle.

Tälläinen täytetty leipä sopii esimerkiksi 4-8 hengen juhliin suolaiseksi palaseksi. Jokainen saa täytetyn leivän palasen palanpainikkeeksi ennen kohokohtaa, täytekakkua!

Täytetty maalaisleipä

täytetty maalaisleipä-4

 

Täytetyksi maalaisleiväksi valitsin sopivan kokoisen leivän Fazerin leipomon tuotteista. Leiväksi voidaan käyttää mitä vain kokonaista leipää. En välttämättä valitsisi  mitään ciabatta leivän tyylistä, koska se on vähän hankalampi kovertaa muotonsa takia. Täytteeksi soveltuu ne omat lempitäytteet ja tässä esittelenkin minun lempitäytteet täytettyyn maalaisleipään

Tarvitset täytettyyn maalaisleipään

 • maalaisleipä
 • pestoa, joko itsetehtyä, resepti alla tai sitten ostettua
 • 2 tomaattia
 • 200 g mozzarellaa
 • rucolaa
 • suolaa ja pippuria

Genovalainen pesto, riittää yhteen noin 6-8 hengen leipään

Genovalainen pesto on Hesarin resepti alkujaan, mutta jouduin muokkaamaan sitä vähän juoksevammaksi täytettyä maalaisleipää varten, joten suhteet ovat vähän muuttuneet alkuperäisestä

1-2 järvikylän Basilikapuskaa (noin 30-40 basilikan lehteä, eli 60-70 grammaa)
1-2 valkosipulin kynttä
25 g kourallinen pinjansiemeniä
1/2 – 1 tl karkeaa merisuolaa
60 g parmesania
30 g pecorinoa
7-8 rkl oliiviöljyä

Pese basilikanlehdet ja kuivaa ne hellästi paperilla. Murskaa morttelissa valkosipulin kynnet ja pinjansiemenet tasaiseksi massaksi. Lisää suola ja basilikanlehdet. Nuiji pyörivin liikkein kaikki yhteen. Lisää juustot ja sekoita yhteen. Lisää oliviiöljy ja kääntele tasaiseksi. Kaada pesto erilliseen purkkiin ja lisää tarvittaessa oliiviöljyä. Pesto pitää jättää tässä tapauksessa vähän juoksevammaksi, jotta se sopii leivän täytteeksi.

Täytetyn maalaisleivän kokoaminen

Leikkaa mozzarella ja tomaatit viipaleiksi. Leikkaa leivän kansi pois. Koverra leipä tyhjäksi. Leivän täytteen voi esimerkiksi antaa kuivahtaa ja käyttää korppujauhona. Laita leivän pohjalle pestoa. Seuraavaksi mozzarellaa, sitten tomaattia, laita haluttaessa mustapippuria ja suolaa ripaus päälle. Lisää viimeiseksi rucolat.  Täytä leipä vuorotellen täytteillä kunnes se on aivan täysi. Laita kansi päälle ja kääri leipä folioon. Nosta leipä jääkaappiin ja laita päälle painoa, jotta se vähän madaltuu. Tarjoile seuraavana päivänä annospaloina.

täytetty maalaisleipä-5

Muita postauksia
Showing 2 comments
 • Niina

  Ihan mielettömän kiva idea, kiitos! Tätä testataan seuraavissa juhlissa. 🙂

 • Tekila

  Ihanaa, että ideasta oli iloa muillekkin!

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä