kategoriassa Foodlover

Olen omasta mielestäni meksikolaisen ruoan ystävä, mutta en ole koskaan tehnyt quesadilloja. Olen jotenkin mielessä miettinyt, että mitä muka niissä on jotain parempaa mitä täytetyissä tortilloissa tai burritoissa? Samat aineet, erilailla vain. Ei niissä välttämättä mitään parempaa ole, mitä itsetehdyt tortillat ovat, mutta ovat ne vaan silti todella hyviä! Quesadillat on myös nopeampi tehdä ja sopivat hyvin esimeriksi naposteltaviksi leffaa katsoessa. Juusto pitää täytteet aika hyvin paikallaan, joten syöminen käsin onnistuu hyvin.

Quesadillat avocadotäytteellä

quesadilla-2

Quesadilla täytteistä riittää kolmeen täytteet, eli yhdestä quesadillasta saadaan neljä annospalasta. Yhdelle hengelle riittää neljä palasta, eli tästä satsista riittää vaikeasti laskettuna kolmelle herkuttelijalle, tai neljälle vähän vähempi nälkäiselle herkuttelijalle.

6 pehmeää tortillalettua
mozzarella juustoraastetta
1 iso avocado
2 tomaattia
1 limen mehu
korianteria
puolikas punasipuli
mustapippuria
300 g jauhelihaa (tai jotain muuta lihaa, tai ei ollenkaan)

Purista purkkiin limen mehut. Pilko avocado palasiksi ja sekoita lime mehun joukkoon. Ota tomaatista siemenet pois ja pilko tomaatit palasiksi. Pilko punasipuli palasiksi ja sekoita joukkoon. Revi korianteria oman maun mukaan joukkoon. Mausta täyte mustapippurilla.

Paista jauheliha tai jotku muu liha, jos haluat lihatäytettä.

Lämmitä normaali uuni 200 asteeseen, kiertoilma 175 asteeseen. Levitä pellille 1-3 tortillalettua, miten saatkaan vain ne sopimaan pellille. Levitä päälle vähän juustoraastetta, sitten avocadotäytettä ja sitten jauhelihaa. Laita päälle lisää juustoa ja paina toinen tortillalettu kanneksi päälle. Paista quesadillaa uunissa noin 10 minuuttia, niin että juusto sulaa välissä ja pinta vähän tummenee.

Leikkaa quesadilla neljään osaan ja nauti oluen kanssa!

quessadilla

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä