kategoriassa Foodlover

Voikkareita on lähtenyt parin viikon sisään muutamia. Reseptejä en sen suuremmin ole muokannut, korkeintaan vain kasvattanut kokoja. Voileipäkakkujen teko on jotenkin raskaampaa, mitä esimerkiksi kaksikerroskakun. Sen verran harvoin niitä teen ja tällä hetkellä onkin tunne että tässä on ainakin tämän vuoden voileipäkakut. Keskitän energiani enemmän täytekakkuihin ja makeisiin herkkuihin.

Kinkkuvoikkari

kinkkuvoileipäkakku ruusuin

Kinkkuvoikkari sai tällä kertaan reseptiinsä muutamia muutoksia. Reseptiä voi vilkaista tämän linkin kautta. Tein toiseen kerrokseen paprika-kurkku täytteen sijasta tomaatti-kurkku täytettä. Tomaatista kannattaa ottaa siemenet pois, muuten se kostuttaa voikkarin mössöksi. Tomaatit kannattaa tyhjentää sisältä, laittaa ripaus suolaa sisälle ja antaa hetken kerätä nestettä. Kaada nesteet tomaatista pois ja kuivaa tarvittaessa talouspaperilla. Tämän jälkeen pilko tomaati palasiksi ja jatka täytteen tekoa.

kinkkuvoileipäkakku ruusuin-2

Pursotettavaan kuorrutteeseen tekisin aavistuksen muutoksia. Reseptini mukaan se liian löysää pursotettavaksi, joten suosittelen lisäämään tuorejuustoa täytteeeseen. Creme francenkin voi jättää pois ja korvata sen osuus kermalla ja tuorejuustolla.

kinkkuvoileipäkakku ruusuin-3

Koristeeksi tein tällä kertaa kukkia tomaatista. Kuori kimmoisa tomaatti (ylikypsää on hankala kuoria) kuorimaveitsellä. Välttämättä yhtä soiroa ei tarvitse saada tomaatista, vaan tämäkin ruusu on koottu palasista. Lehdiksi käytin tällä kertaa salaattia ja basilikaa. Nykyään tomaatteja saa muunkin värisenä paljon helpommin mitä ennen. Esimerkiksi Stockmannilla on useampia eri lajikkeita saatavilla, ainakin näin satokautena. Tummanpunaisesta tai keltaraidallisesta tomaatista saisi nätin ruusun koristeeksi.

Suorakaiteen muotoinen kinkkuvoikkari

kinkkuvoileipäkakku

Kinkkuvoikkarin voi koristella myös leikkaamalla esiemerkiksi sydänmuotilla kinkusta palasia tai tähtimuotilla kurkusta. Isommilla piparimuoteilla saisi hauskoja kuvioita isosta kinkusta leikaten, kannattaa testata.

Kalavoikkari

kylmäsavuvoileipäpakku-2

Kalavoikkari on minun mielestäni parhaimmillaan moussepohjaisena kakkuna. Väliin voidaan laittaa kahteen kerrokseen leipää, mutta murustamalla leipä murusiksi saadaan siitä vähän erilaista. Tämän kakun resepti on myös blogissa, mutta mittasuhteet ovat minun mielestäni huonot. Reseptistä saa sopivan 20 cm vuokaan, mutta muihin se on auttamattoman liian pieni. Yritän päivittää reseptiä mahdollisimman pian.

kylmäsavuvoileipäpakku

Kylmäsavulohi sopii moussepohjaisen kalavoikkarin koristeeksi erittäin hyvin. Kala on näyttävää ruusukkeina. Pienet ruskeat pisteet on paahdettua sipulia.

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä