kategoriassa Foodlover

Tämä ristiäiskakku oli erittäin kiva projekti tehdä. Kakku meni serkkuni vauvan ristiäisiin.  Sain pyynnön tehdä kakun vähän yllättäenkin, enkä tietenkään voinut kieltäytyä kunniasta! Ihanan hempeä kakku siitä tulikin. Tomuväreillä saa ihanasti koristettua kakun yksityiskohtia. Täytettä tehdessä sain soiton ystävältä, että sopiiko tulla kahville. Toisin sinulle tämän Mozartin valkosuklaaliköörin. Mikä ajoitus! Sain samantien testata sitä valkosuklaamoussessa.

ristiäiskakku tyttövauvalle

Ristiäiskakku koostuu näistä ainesosista

Pohja:
6 munan sokerikakkupohja. Sokerikakkupohja on leikattu kolmeen samanpaksuiseen osaan. Anna kakkupohjan vetäytyä yö jääkaapissa ennen leikkaamista.

Täyte:
Valkosuklaamousse (Mozart valkosuklaaliköörillä höystetty)
Vadelmia
Muista kiehauttaa vadelmat jos ovat ulkomaalaisia salmonellariskin takia.

Kostutus ja eriste:
Omenamehu ja sokerikreemi
Kostutukseen menee noin 1dl – 2 dl mehua, riippuen kuinka kostean kakun haluaa tehdä. Jos kakku syödään pian, kannattaa kostuttaa vähän normaalia enemmän.

Kuorrute ja koriste:
Satin Ice Vanilla ja sokerimassaa
Vauvassa käytin myös osana gumpastea

Valkoinen osuus on Satin Ice vanillaa (joka on myös  minun lempimassani!). Koristeissa käytän sokerimassaa ja gumpastea. Väreinä vaaleanpunainen jota korostin vaaleanpunaisella tomuvärille. Tekstin ja koristetta verrattaessa näkee tomutuksella tulevan eron hyvin!

Omat kommentit:
Valkosuklaalikööri teki ihanan maun valkosuklaamousseen! Vauvan tein myös ensimmäistä kertaa. Piti tilailla pikana Hollannista muotti, kun jostain syystä en sitä vielä omistanut. Vauvan tekeminen oli todella helppoa. Veikkaan, että helppouden teki sokerimassan ja gumpasten sekoitus. Katsokaa tarkasti kakkukuvaa, siitä huomaa hyvin nyt eron tomutetun ja alkuperäisen massan välillä.

Tutoriaali ristiäiskakku koristeeseen löytyy blogistani.

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä