kategoriassa Foodlover

Paavalinkukka on yksi tutuimmista huonekukista, mitä minä ainakaan tiedän. Niitä oli mummolassa montaa erilaista ja aina välillä innokkaanakin hoitajana, olin ylikastella mummun hartaudella kasvattamat paavalinkukat.

Paavalinkukkia on useampaa eri väriä ja Wikipedia osasikin kertoa, että luonnonvaraisia paavalinkukkia voi käydä katsomassa Helsingin Yliopiaston kasvitieteellisestä puutarhasta.

Paavalinkukka täytekakku

paavalinkukka täytekakku

Paavalinkukka täytekakku oli minulla ideana tehdä äitienpäiväkakuksi, etukäteen niin että joku voisi tästä inspiroitua ja tehdä omalle äidille tai mummolle omansa. Äitienpäivä viikko vierähtäkin sen verran nopeasti ja huomasinkin ettei minulla ollutkaan aikaa tehdä tätä etukäteen. Onnekseni eräs kakuntilaaja sanoi, että voisin tehdä tämänlaisen kakun hänen äidillensä, joten pääsisin testaamaan koristelua.

Paavalinkukka täytekakun täytteet

Täytteeksi tein 18 cm vuokaan kaakaoisen sokerikakkupohjan jonka täytin mustaherukka ja tummasuklaamoussella. Tummasuklaamousseen käytin 71% suklaata, jota minulla oli sattumalta hautautunut muiden suklaiden alle. Laitoin oheen vähän 54% suklaata, jotta täytteestä ei liian tujua tulisi. Tujua se kyllä oli loppujen lopuksi, mutta harmikseni en ole saanut viestiä tilaajalta oliko se silti aikuiseen makuun sopivaa. Täyte kun maistuu sen verran erilaiselta juuri tehtynä, mitä vetäytyneenä.

Koristelu

rukkaruukku-2

 

Ruukuksi värjäsin valkoista sokerimassaa ruskealla ja oranssilla värillä. Mullaksi muristin sokerikreemiin kakkupohjaa ja keksiä. Kukat tein ihan tavallisella kukkamuotilla, mutta kukat tomutin tarkasti liilalla värillä ja höyrytin, jotta sain kukista samettimaisen ja tumman värisen. Lehdille tein saman homman, tomutus vihreällä ja höyrytys.

Kakkua kootessa huomasin, että tekemäni kukat oliva aivan liian pieniä. Olin jotenkin hahmottanut mittasuhteet aivan väärin. Nopsasti teinkin sitten muutaman ylimääräisen isomman kukan, jotta sain kakun täytettyä kukilla. Ensikerralla teen niin, että korotan tuota keskiosaa niin että kukat tulevat vähän eri korkeudelle.

Paavalinkukka täytekakkuun tein myös nimikyltin, johon pyydettiin kirjoittamaan Mamma. Rusetti viimeisteli kakun kokonaisuuden, josta olenkin tyytyväinen.

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä