kategoriassa Foodlover

Paloautokakku on pienten poikien suosiossa. Tämä lähti neljä vuotta täyttävälle pojalle. Olenkin muutamat paloautot jo vääntänyt, joten rutiinina tämä koristelu jo menee. Ensikerralla voisin jo keksiä jotain uutta lisättävää. Olen töissä paloaseman vieressä, joten käytännössäkin tulee usein nähtyä paloautoja. Talvella on taas lähipaloasemalla Vieraile paloasemalla -päivä, jolloin pääsee tutustumaan paloaseman toimintaan. Olen muistaakseni lapsena itse käynyt kanssa tutustumassa paloasemaan tuollaisena päivänä. Pääsin kyllä muutenkin, kun perheessämme on ollut kaksi palomiestä. Muistelisin vain, että ihan pienenä olin Malmin paloseman vieraile paloasemalla -päivässä ja pääsin istumaan pelastushelikoptrerin kyytiin. Itse kopteri oli kyllä maassa, mutta kyllä se minun ikäiselleni oli silloin jo erittäin jännittävä kokemus.

Punainen paloautokakku

punainen paloautokakku

Punainen paloautokakku sai pohjakseen viiden munan sokerikakkupohjan. Täytteksi laitoin maitosuklaamoussea, banaanihilloa ja mansikoita. Kakusta riitti noin 12-15 palasta. Muotokakuissa on hyvä käyttää suklaamoussea, helpottaa huomattavasti kakun muotoilua. Toki ihan esimerkiksi marjamoussellakin onnistutaan, mutta silloin laittaisin ehkäpä yhden liivatteen normaalia enemmän.

paloautokakku-3

Sokerimassa kannattaa kaulia isoksi, jotta sen saa tasoitettua kakun päälle nätisti. Jos suorakaiteenmuotoisen kakun kuorrutaminen arvelluttaa, voi sen myös osissa koota. Koristelussa vain kannattaa huomioida saumat ja tehdä niihin jotain extra koristeita. Kakkuun pyydettiin numeroa neljä ja tein sen paloletkun avulla, toivottavasti synttärisankari huomasi luvun. Tajusin tuon tehtyä, että voi olla neljä vuotiaalle vähän hankalasti laitettu.

Koristelussa käytin punaista, harmaata, mustaa, valkoista, sinistä, keltaista ja oranssia sokerimassaa. Tähdet tein muotin avulla, renkaat samoin. Muut on aika pitkälti vapaalla kädellä tehty.

Muita postauksia

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä