kategoriassa Foodlover

Ristiäiskakkuihin ja muihin vauvoille suunnattuihin kakkuihin pyydetään useammin pientä norsunpoikasta koristeeksi. Olenkin jo muutaman erilaisen norsupoikasen päässyt tekemään. Ennen trendinä oli laittaa tossut kakun päälle, mutta nyt tossuja on mennyt normaalia elokuuta vähemmän. Norsunpoikasen ympärille laitettiin roikkumaan viirit.

Kesäinen sää on tuskallinen täytekakkuja tehdessä. Pienien koristeiden kanssa on aina ongelma, että kädet ovat liian lämpimät / kosteat. Meillä ei kotona ole ilmastointia, joten koristeiden teko ottaa ottaa oman aikansa. Norsukoristetta tehdessä sanoinkin asiakkaalle, että katsotaan pysyykö norsu kasassa niin että kehtaan sen ristiäiskakun päälle laittaa. No pysyihän se ja myös muodossaan. Positiivisena puolena viirejä tehdessä taas pystyin tekemään ison kasan viirejä valmiiksi ja kiinnittämään ne kerralla kakkuun. Normaalina talvi iltana viirejä pystyy tekemään vain muutaman kerralla, jos meinaa saada ne vielä halkeamatta kakun kylkeen. Sää tuo siis positiivisia ja negatiivisia asioita.

Elefantti ristiäiskakun koristeena

elefantti ja viirit kakku-4

Kakkupohjana oli kuuden munan sokerikakkupohja. Täytekakun täytteeksi laitettiin laktoositonta kinuskimoussea. Jännitin kovin, miten onnistuu kun laktoosittoman kerman kiehauttaminen on välillä ollut haasteellista. Onneksi kaikki meni hyvin ja tulevaisuudessa voin huoletta suositella täysin laktoositonta kakkua haluaville kinuskimoussea.

elefantti ja viirit kakku-3

Elefantti koristeesta tuli omasta mielestäni ihanan simppeli, mutta selkeästi pystyy erottamaan mistä eläimestä on kyse. Vastaava koriste lähtee muutaman viikon päästä toiseenkin kakkutilaukseen.

 

 

Muita postauksia

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä