kategoriassa Foodlover, Leivonta

World of Warcraft on tietokonepeli, joka on ollut todella monta vuotta suosittu peli. Sain rippikakkupyynnöksi tehdä uusimman lisäosan Legion mukaan logon ja mustan täytekakun.

Legion kakku pyydettiin rippikakuksi. Vähän erikoinen valinta, mutta tottakai sellainen toteutetaan. Olen itse pelannut World Of Warcraftin kolmea ensimmäistä lisäosaa, mutta nyt taidetaan mennä jopa jo kuudennessa(?) lisäosassa. Uusimmat ovat jääneet kokeilematta, mutta peli lienee yhtä koukuttava mitä ennen.

Legion kakku jäi koristeluistaan hyvin pelkistetyksi. Sain kyllä luvan tehdä kakkuun muutakin, mutta en muita koristeluita oikein keksinyt miten ne olisivat kakkuun sopineet. Aihe kun ei ollut enää niin tuttu, niin en ollut tietoinen minkälaiset ötökät ja örkit pelissä menevätkään tällä hetkellä. Horden tai Alliancen logon toki olisi voinut johonkin kulmaan laittaa.

Legion kakku WoW fanille

legion kakku

Legion kakku sai pohjakseen 11 M munan sokerikakkupohjan. Tein pohjan noin 24 cm x 28 cm kokoisella siirrettävällä irtopohjavuoalla. Vuoan avulla saan puolen tuuman tarkkuudella säädettyä vuoan kokoa. Tämä onkin aika lähellä maksimia, meinaan kakkualustana on käytetty 35 cm x 35 cm kakkupahvia ja se on maksimi mitä jääkaappiini menee.

Täytteeksi kakku sai maitosuklaamoussen ja tuoreet mansikat. Mansikoiden kanssa piti tehdä pieni säätö. Mansikkarasioista oli 2/3 osaa mätääntyneitä ja vanhentuneita joten leikkasin hyvät mansikat kuppiin, sulatin pakkasesta mansikoita, heitin sokeria joukkoon ja sekoitin kaikki yhteen “tuoremansikkahilloksi”, Tällä mansikkahillolla sain hoidettua kakun kostutuksen myös.

Legion logo

Legion logon tein tulostamalla mahdollisimman ison logon paperille. Voipaperin kanssa tein siitä sapluunan jonka avulla sitten taas sain kirkkaan vihreästä sokerimassasta leikattua sopivan kokoisen palasen. Tein varmuuden varaksi kaksi logoa, kun värjäyksen kanssa ei suuremmin peruutusnappia ole käytettävissä.

Aluksi tein Legion logoon tummemmalla vihreällä viivoja. Tämän jälkeen vedin ne sudilla mahdollisimman huomaamattomiksi. Sen jälkeen tomutin logon eri vihreän sävyillä, johon vähän lisäsin valkoista ja keltaista johonkin kohtaan.

Legion kakun viimeistely

Kakku sai kuorrutteekseen noin kilon verran mustaa sokerimassaa. Sainkin kakusta aika nätin kulmineen ja kaikkineen. Toki kuvassa tätä ei niin näe, kun on todella hankala saada mustaa kohdetta kuvattua tärähtämättä.

Logon alle tomutin vaaleanvihreää, keltaista ja valkoista tomuväriä jota olin sekoittanut yhteen. Tämä vaihe oli äärimmäisen pelottava. Sen verran hankala tuota on peruuttaa. Onneksi silti tein! Kakusta tuli ihan hieno kiiltävän logon kanssa.

Kokeilitko reseptiä? Käytä hastagia #tekilasbakery somessa, niin löydän sinut!

Pysy mukana Tekila’s Bakeryn menossa seuraamalla Facebook, Instagram ja Pinterest sivuja!

 

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä