kategoriassa Foodlover

Sain tämän ristiäiskakkupyynnön kesäkuun alussa ja ilomielin sen vastaanotin! Tämä päättikin tämän kuun kakkuprojektit ja seuraavia tilaustuotteita kuvaillaankin toivon mukaan vasta heinäkuun lopussa. Toivon mukaan siis sen takia, että osaan sanoa ei…se ei ole aina yhtä varmaa.

Tämän kakun hauska tarinahan on se, että jouduin itse jalkaleikkaukseen sinä päivänä kun kakku piti täyttää. Olin esivalmistellut pohjan ja koristeet tekemällä. Oletin aika pitkällekkin, että tulen sitten sairaalasta itse täyttämään kakun. Iltapäivällä kun ei ruoka vieläkään pysyny sisällä, olin sekaisin kun mikä eikä jalassa ollut tuntoa tajusin etten tule selviämään kotiin. Viimeisin voimin tekstiviestiä kotiin miehelle, täytä kakku. Ohjeet kirjoitin sinne päin miten vain jaksoin kirjoittaa. Muistan miettineeni lääkehourussa varmaan 10 minuuttia miten kerron monta liivatetta tarvitaan. Oikaisin täytteissä sen verran että pyysin tekemään vain yhden moussen, ettei vielä suklaamoussea rinnalle. Mies on sen verran monet täytekakut nähnyt minun tekevän, joten aika hyvillä mielin jätin projektin miehen harteille. Lopputulos oli, että hän sai kulutettua tähän kakkuun 2 litraa mansikoita. Eli oli kyllä mansikkainen mousse!

Kotiin kun selvisin torstaina neuvoin sokerikreemin tekemisen ja miten kaulitaan massa päälle. Viimeisin voimin sitten koristelin ja nukahdin lähestulkoon keittiönpöydän reunaan. Aamusta kun kakku oli maagisesti kadonnut jääkaapista uskaltauduin katsomaan emaileista ja kuvista meniköhän kakkuun edes oikea nimi…huh! oli oikea nimi!


Pohja:
6 luomu munan gluteeniton kakkupohja

Täyte:
Mansikkainen mansikkamousse
(pakko korostaa…)

Eriste & Kostutus:
Vaniljamaito ja sokerikreemi

Omat kommentit:
Kakku oli kuulemma maukasta ja riittoisaa! Ja varmasti riittoisaa oli! 6 munaa ja gluteeniton jauho on aivan liikaa 24 cm vuokaan. Tarkoitus oli tehdä tästä niin, että olisi kolmessa kerroksessa täytettä, mutta en sitä uskaltanut alkaa neuvomaan miehelle!

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä