kategoriassa Foodlover

Amerikka on ollut lähellä sydäntä useamman vuoden ajan, mutta nyt vasta pääsen ensimmäistä kertaa New Yorkiin. Viimeisen kahden kuukauden ajan olen päivittäin miettinyt tulevaa matkaa ja nyt alkaa olemaan niin lähellä jo lähtö, että jännitän jo lähestulkoon jokaista yksityiskohtaa. Useasti olen käynyt katsomassa passistani onhan se voimassa, tarkistanut lipuista lähtöpäivää ja varmistanut että varmasti olen tilannut oikealle päivällä NHL matsiin liput.

New York on tullut tutuksi lähinnä NHL:n mainoskatkoilla. Uskoisin, että syömme koko viikon “roskaruokaa “ihan vain sen takia, että olemme aivopestyjä kaikille mainoksille mitä olemme useamman vuoden katsoneet jääkiekon lomassa.

Lähdön lähestyessä olen tehnyt amerikan herkkuja kotona. Tällä kertaa aiheena oli New York kakku.

New York kakku

kaupunkikakku

New York kakku sisältää 20 cm halkaisijaltaan olevan red velvet caken, jonka tein kahteen erilliseen vuokaan. Reseptinä käytin tuttua ja turvallista reseptiä, joka löytyy blogista. Täytteenä tällä kertaa oli jotain erittäin erilaista! Väliin laitoin American cheesecaken! Idea juustokakun yhdistämisestä tavalliseen kakkuun tuli Food and then Some blogin Paulalta. Hänen aikaisemmastaan blogista löytyy resepti ilman kuvia. Muistan hänen osallistuneen Leivontafoorumin kisaan tällä kakulla, joka jäi kummittelemaan mieleeni. Nyt tilanne tuntui oikealta kaivaa tämä resepti esille.

American cheesecake New York kakun väliin

Tein ohjeesta poiketen american cheesecaken kahteen vuokaan.

Laita kahden irtopohjavuoan pohjalle ja reunoihin leivinpaperia. Juustokakkumassa on ohkasta, ennen hyytymistä joten tarkista että vuoka ei vuoda uuniin.

Lämmitä uuni 160 asteeseen.

2 pkt Philadelphia tuorejuustoa
130 g sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,75 dl maitoa
1/2 sitruunan raastettu kuori
1 tl vastapuristettua sitruunan mehua
2 pientä kananmunaa (tai 1 iso)
75 g ranskankermaa
3 tl vehnäjauhoja

Notkista tuorejuusto sokereiden kanssa, älä ylivatkaa. Lisää joukkoon sitruunan raastettu kuori, mehu ja maito. Sekoita tasaiseksi. Lisää kananmuna(t) ja sekoita tasaiseksi. Lisää ranskankerma ja vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi.

Kaada juustokakkumassa kahteen vuokaan ja nosta vuoat uuniin. Peitä tarvittaessa vuoat leivnpaperilla. Anna pohjien paistua uunissa noin 20-30 minuuttia, riippuen uunin tehosta. Kun pohja on jähmettynyt, voi vielä keskeltä olla vähän löysä sammuta uuni ja jätä pohja uuniin vetäytymään noin tunniksi.

Nosta pohjat jääkaappiin vetäytymään kakkupohjien kanssa ja kokoa kakku vasta seuraavana päivänä.

New York kakun kokoaminen

Kun kakku ja pohjat ovat vetäytyneet seuraavaan päivään, alkaa kokoaminen ja koristeleminen.

Vatkaa kupissa yhteen;
100 g Philadelphia tuorejuustoa
0,50 g sokeria
0,3 g Ranskankermaa

Leikkaa red velvet cake pohjista kolme tasapaksuista pohjaa. Laita ensimmäisen pohjan päälle puolet tuorejuustoseoksesta ja nosta päälle ensimmäinen american cheesecake. Laita päälle toinen red velvet cake pohja ja kaada päälle loput tuorejuustoseoksesta. Nosta päälle toinen american cheesecake pohja ja vielä päälimmäiseksi kansi red velvet cakesta. Kun kakkun on koottuna, nosta se vetäytymään jääkaappiin hetkeksi.

New York kakku voidaan tarjota jo tälläisenään, koristella tarvittaessa vähän päältä. Itse jatkoin vielä koristelua tästä;

Tee pieni annos sokerikreemiä ja kuorruta kakku tämän avulla tasaiseksi. Kauli valkoinen sokerimassa kakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla, minulla tämä tyyli oli pilvenpiirtäjiä reunoihin ja päälle teksti I <3 N Y.

kaupunki näkymä

I <3 New York kakku maistuu mitä ihanimmalta american cheesecaken kanssa. Molemmat herkut kerralla! Kakku on erittäin tuhti, joten näinkin pienestä riittää varmasti sopivat palaset 10-12 hengelle.

 

 

 

 

Muita postauksia
Comments
  • nami-hiiri

    Tervetuloa ‘naapurilaan’ 😀 Kirkkaalla säällä voitaisiin teoriassa vilkutellakin!

    ‘Roskaruoka’ ei ihan sananmukaisesti ole roskaruokaa….paljon on muutakin maisteltavaa ja reseptein kotiin viemistä !
    Viileys ilmassa aamuisin ja yöllä, mutta aurinkoakin löytyy….tuuli on napakkaa, kun sille päälle sattuu…kannattaa varoa 😀 ! Turvallista lentoa!

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä