kategoriassa Foodlover, Kilpailu, Leivonta, Matkailu, My life

Varsovan nähtävyydet ovat pikaisesti katsottu, jos jätetään museot pois laskuista. Viestin alareunassa on ohjeet, miten osallistutaan arvotaan.

Varsovassa asuu noin 1,3 miljoonaa ihmistä, mutta silti kaupunki tuntui hiljaiselta paikalta näin heinäkuun puolessa välissä. Isoin osa turisteista löytyy TK Maxx tavaratalon takaata lähtevältä sivukadulta, joka kääntyy Nowy Świat kävelykadulle. Kävelykadulla ei viikonloppuisin saa autot ajaa, joten siellä oli ihan rauhallista kävellä ja tutkia maailman menoa.

varsovan nähtävyydet

Varsovan nähtävyydet Wilanowin palatsi

Varsovassa nähtävyydet pyörivät pyörivät toisen maailmansodan ympärillä. En tahtonut heinäkuun pikalomaani täyttää historiallisilla museoilla tai patsailla, joten tyydyttiin pääsääntöisesti vain kävelemään pitkin Varsovaa ja katsomaan mitä vastaan tulikaan.

Kävimme esimerkiksi Wilanówin palatsissa, jonne pääsee suoraan bussilla keskustasta oven eteen. Paikka oli aika massiivinen ja sitä onkin puhuttu olevan Varsovan oma Versailles. Siellä en ole käynyt, mutta uskoisin tämän olevan kivempi siltäkin osalta, että heinäkuussakaan tuolla ei ruuhkaa ollut. Sai rauhassa pällistellä taideteoksia ja yksityiskohtia. Jos vahingossa jokin huone jäi käymättä läpi, oli vartija ohjaamassa oikeaan suuntaan.

Wilanowin palatsi on täynnä yksityiskohtia, joten huoneiden tutkimiseen saa kulutettua tuhottomasti aikaa näin haluttaessa. Huoneissa oli A4:lle laminoidut infot, joista pystyi englanniksi lukemaan missä huoneessa sitä sillä hetkellä olikaan.

Hinta reissulle oli 25 zlotia, eli noin 6 euron luokkaa.

Pois tultaessa on useampi erilainen ravintola ja kahvila, jossa voi käydä välipalalla ennen paluuta keskustaan. Valitsimme oikein hurmaavan kahvilan, jossa oli kymmenkunta kakkua valittavana ja valitsimme todennäköisesit kaksi huonointa vaihtoehtoa. Banaani-suklaakakku maistui raa-alle banaanille. Yhh. ja minun rocky road henkisessä piiraassa oli pohja niin kova, ettei sitä voinut syödä.

Panorama Sky bar 40:ssä kerroksessa

Warsaw Mariott hotellista pääsee heidän kattokerroksen Panorama Sky bariin syömään tai vaikka vain juomaan drinkit. Varsovan nähtävyydet näkee terassilta hyvin. Esimerkiksi Stalinin hammas ja sen läheisyyden puisto näkyy todella näyttävästi, kun on melkein viereinen rakennus kyseessä. Satuimme sopivasti auringonlaskun aikaan paikalle, joten sekin oli erittäin vaikuttava näky näin korkealta katsottuna. Aurinko myös valahti alas niin vauhdikkaasti etten edes tajunnutkaan, että auringonlasku menikin jo.

Drinkit olivat lähes Suomen hinnoissa, mutta annoskoko on isompi mitä meillä on totuttu. Mukava paikka, suosittelen käymään.

Stalinin hammas

Stalinin hammas, eli Josef Stalinin kulttuuri- ja tiedekeskus on hyvin keskeinen rakennus Varsovassa. Vastaavia rakennuksia on Moskovassa ja Riikassa. Rakennuksen sisälle emme menneet käymään, mutta äärimmäisen massiivinen rakennelma se olikin ulkoa päin. Kuvasta ei näy, mutta rakennuksessa on vielä alatasolla omia talojaan, jotka olivat yhteydessä tähän korkealle nousevaan taloon.

Factory Outlet Ursus kauppakeskus

Noin 9 kilometria keskustasta sivuun on Outlet Factory Ursus kauppakeskus, jossa on useampia liikkeitä vaatteista, leluihin ja urheilutarvikkeisiin. Useassa paikassa oli -70% laput ikkunoissa ja tulihan sieltä löytöjä tehtyä. En muista koskaan päässeeni alle 250 eurolla ulos (noin 1000 zl) Tommy Hilfigerin liikkeestä. Paperikassista löytyi miesten farkut, naisten farkut, naisten jakkuhousut, kaksi miesten kauluksella olevaa T-paitaa ja lompakko.

Menimme outlet kauppakeskukseen bussilla ja sieltä kävelimme noin kilometrin kauppakeskukseen. Paikalle pääsee myös kahdella eri bussilla. Taksi on myös hyvä vaihtoehto, mutta sieltä päin lähtiessä ei ollut näkösällä ainakaan oven edessä mitään taksitolppaa.

Luithan jo ensimmäisen osan Varsovan matkasta? Sokeripitoinen reissu Varsovaan sisälsi vinkkejä esimerkiksi Bubble Waffle paikasta.

Varsovan tuliaisten arvonta!

Instagramissa on menossa tuliaisten arvonta ja ehdit vielä hyvin osallistumaan.

Instagram arvonta

 

Kokeilitko reseptiä? Käytä hastagia #tekilasbakery somessa, niin löydän sinut!

Pysy mukana Tekila’s Bakeryn menossa seuraamalla Facebook, Instagram ja Pinterest sivuja!

 

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä