kategoriassa Foodlover, Kilpailu, Matkailu, My life

Reissu Varsovaan maksaa lomakuukausien aikana pitkältä viikonlopulta noin 230 – 260 euroa per nenä. Ruoka ja muut herkut Varsovassa on Suomen hintatasoon tottuneelle edullisia.

Reissu Varsovaan varattiin spontaanisti. Katsoimme minne päin Eurooppaa pääsisi noin 250 eurolla kolmeksi yöksi. Varsova, Wien, Bratislava, Budapest ja ainakin Nizza olivat vaihtoehtoina. Näistä valitsimme sitten lähimmän maan missä emme olleet käyneet. Varsovaan lentää Suomesta suoralla lennolla 1h 30 minuuttia Finnairin siivin. Lennot tehdään pienellä koneella, mutta ne ovatkin mukavia kun niistä pääsee nopsasti ulos.

Ensimmäisessä osassa tutustutaan oleelliseen, eli siihen sokerilla ja hiilarilla kuorrutettuun Varsovaan.

Reissu Varsovaan sisälsi tutustumista useaan kahvilaan

reissu varsovaan

Facebookin ruokavideoissa on pyörinyt jo useamman tovin videot Bubble Wafflesta. Keväällä Lontoossa tuli törmättyä tähän, mutta sen verran pitkä jono että maistaminen jäi ensikertaan. Varsovassa paikka sijaitsee Nowy Świat kävelykadun alkupäässä, heti ensimmäinen katu vasemmalle, kun kävellään alkupäästä vanhaa kaupunkia kohti.
Tarkempi osoite on Chmielna 2, 00-001 Warszawa, Puola

Edulliseen Puolalaiseen hintaan kuvan Bubble Waffle oli noin 4 euroa, joten hinnalla nämä herkut eivät olleet pilattu. Suolainen versio taisi olla 50 senttiä enemmän. Täytteenä kuplissa tuorejuustoa. Sisällä ilmakuivattua kinkkua, tomaattia ja rucolaa.

Oletko muuten tutustunut jo blogissani olevaan rapean vohvelin reseptiin?

Kattaus Varsovan kahviloista

Pääsääntöisesti kaikki makeat herkut olivat noin eurosta muutamaan euroon. Eli erittäin edullista verrattuna kotoiseen Suomeen. Kakun palaset olivat ihan järjettömän kokoisia.

Tässä esillä on La’Vanillen marenkileivoksia ja cupcakeja. Maku mitä parhain ja makuina oli tarjolla tuttujakin yhdistelmiä. Tiramisu, Oreo, Red Velvet, vanilja nyt ainakin. Pistaasia oli myös useassa makeassa.

La Vanillen löytää Varson keskustan isosta kauppakeskuksesta alimmasta kerroksesta.

Facebook videoista on tutuksi tullut myös rolled ice cream. Suomennettua nimeä sille ei taida vielä olla (?), mutta ihan sanasta sanaan kääntäen “rullattu jäätelö” on se mitä se oikeasti onkin.

Pehmis (?) tai muuta nestemäistä jäätelöä kaadetaan jäiselle alustalle. Mukaan laitetaan haluttuja makuja. Esimerkiksi banaania, mansikkaa, Nutellaa, keksejä, suklaata, mitä vain. Nämä murskataan jäätelön joukkoon ja jäädytetään levyksi. Leyvn päälle laitetaan esimerkiksi kinuskikastiketta ja sen jälkeen lastan avulla jäätelö rullataan annospaloiksi.  Meidän annoksen tekijä ei ihan mestari vielä ollut, ainakaan niihin videoihin verrattuna mitä näitä on ulkomailla katsonut. Maku silti mainio! Pakkohan sen on olla, kun itse valitsi täytteet.

Jäätelökiskoja löydät ainakin kaksi Nowy Światin varrelta. Siinä missä on ihmisiä parveilemassa, on todennäköisesti jätskikiska takana.

E. Wedel puolan oma Fazer

E. Wedelin tarina on meidän Fazerin kanssa aika vastaava ja lopputuloskin samanlainen. Eli erittäin hyviä suklaita ja muita suklaaherkkuja konvehdeista omiin jäätelöihin on tarjolla muutamassa E. Wedelin kahvilassa Varsovassa. Maitosuklaa maistuu oikeasti maitosuklaalta, suosittelen maistamaan.

Kävimme kahdesti E. Wedelin kahvilassa ja joimme alkuun kylmät kaakaot. Omani oli valkosuklaa-päärynä ja toinen takana oleva oli suklaa-banaani. Jälkkärinä söimme jätskiannoksen ja suklaa mykyjä, vai mitä nämä nyt olivatkaan.

E. Wedelin löydät osoitteesta Szpitalna 8, 00-031 Warszawa, Puola. 

Varsovan reissun tuliaiset ovat arvontapalkintona Instagramissa. Käy kipinkapin lukemassa osallistumisohjeet ja osallistu arvontaan!

Linkki Instagramiin 

Kokeilitko reseptiä? Käytä hastagia #tekilasbakery somessa, niin löydän sinut!

Pysy mukana Tekila’s Bakeryn menossa seuraamalla Facebook, Instagram ja Pinterest sivuja!

 

Muita postauksia
Showing 4 comments
 • Maisa

  Voi, apua! =) Minulla ei ole instagramia, joten en voi osallistua mukavaan arvontaasi. Pakko silti kommentoida, että jo pelkästään nämä kuvasi saavat minut haluamaan matkustaa Varsovaan. Vau! 🙂 Hyvää (ja maukasta) kesän jatkoa!

 • Tekila

  Kiitos kommentista! Varsova oli kyllä mukava paikka ja sen läpi käyntiin menee vain muutama päivä 🙂

 • NelliL

  Puola on upea paikka kaikkiaan. Itse en ole Varsovaan vielä päässyt, Krakova on aina mun kohteeni. Tyttäreni taas tuntee Puolan paremmin kuin minä, on käynyt koulua Sanokissa ja kierrellyt Varsovat ja Krakovat silloin hyvin tarkkaan. Viimeksi oltiin tytön kanssa Krakovassa. Jos kiinnostaa meidän reissu niin olen kirjoittanut kymmenisen postauksen pläjäyksen blogiini http://villananna.blogspot.fi/search/label/Krakow

 • Tekila

  Kiitos kommentista! Krakovassa pitää ehdottomasti käydä ja luenkin blogistasi sinne vinkit 🙂

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä