kategoriassa Foodlover

Oreo keksit ovat lähellä sydäntäni. Lemppari karkit ja suklaat vaihtuvat ajan kanssa, mutta vielä ei ole tullut hetkeä että Oreo kekseihin olisi kyllästynyt. Ne vain ovat hyviä. En suuremmin ole edes erikois Oreoita maistanut, vain niitä tavallisia. Suklaista Oreo suklaa on myös yksi parhaimmista ja ostinkin sitä Göteborgin matkalla lentokentältä isot määrät. Palattua kotiin ja matkattua lähi-Prismaan huomasin, että sielläkin on hyllyssä Milkan Oreo suklaata, jonka myös testasin parhaimmaksi kaikista Oreo suklaista. Eli lähikauppa palvelee näissäkin herkkuasioissa tästä edespäin!

Oreo keksit

Pinterestissä törmää harvase päivä erilaiseen Oreo reseptiin. Joko on helppoa kakkua, jäätelöä tai torttua tarjolla. Aika ajoin on myös erilaisia Oreo keksejä “aitona” reseptinä. En ole näihin testailuihin suuremmin lähtenyt mukaan, mutta nyt resepti ja kuvat tuntuivat sen verran vakuuttavilta, että päätin testata.

oreo keksit-1

Näin teet itse Oreo keksit

Ohjeesta tulee noin 12 keksiä, eli noin 24 erillistä keksiä. Voit tehdä kekseistä myös pienempiä haluttaessa. Keksit laajenevat uunissa noin kaksinkertaisiksi alkuperäisestä.

160 g jauhoja
43 g makeuttamatonta kaakaojauhoa
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
115 g suolaamatonta voita, huoneenlämmössä
50 g fariinisokeria, tai muuta tummaa sokeria
150 g kidesokeria
1 iso muna, huoneenlämmössä
1 tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria

Nosta voi lämpenemään huoneenlämpöön. Leikkaa voi palasiksi nopeuttaakseen lämpenemistä. Sihtaa erilliseen kulhoon jauhot, kaakaojauho, leivinjauho ja suola yhteen. Kun voi on pehmentynyt, vatkaa se vaaleaksi vaahdoksi käsivatkaimella. Kaavi tarvittaessa kupin reunoille levittynyt voi takaisin kuppiin. Sekoita joukkoon sokerit ja vatkaa sekaisin, noin minuutin ajan. Sekoita kananmuna ja vanilja joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Ota kupin reunoille lentävä taikina mukaan taikinaan. Sekoita jauhot joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Kun taikina on tasaista levitä kelmu pöydälle. Kaada taikina siihen ja taputtele tasaiseksi levyksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta 30 minuutiksi jääkaappiin.

Malttamattomana itse en antanut taikinan aivan 30 minuuttia kaapissa olla, ja uskoisin että tämä taikina nimenomaan tarvitsee sen että taikina on lähes kohmeista, kun siitä leivotaan keksit ja laitetaan uuniin. Uskoisin, että keksit kohoavat enemmän ylöspäin, kun sivulle näin tehden. 

Kun taikina on jäähtynyt, lämmitä uuni 175 asteeseen. Levitä kahdelle pellille leivinpaperit. Ota jäähtyneestä taikinasta noin kahden teelusikan verran taikinaa, pyöritä palloksi, litistä ja aseta keksi pellille. Pyri tekemään mahdollisimman samankokoisia keksejä. Keksitaikina leviää uunissa, joten jätä keksien väliin muutaman sentin rako.

Paista keksejä uunissa noin 6-8 minuuttia. Anna keksien jäähtyä pellillä viiden minuutin ajan, ennen nostoa ritilälle. Anna keksien jäähtyä ennen täyttämistä.

oreo keksit-9

Vaniljatäyte Oreo kekseihin

60 g suolaamatonta voita, huoneenlämmössä
48 g Criscoa, tai tuorejuustoa
210 g tomusokeria, tai oman maun mukaan
1 tl vaniljauutetta

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja Crisco (tai tuorejuusto) yhteen vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon vanilja ja tomusokeri. Vatkaa vaaleaksi vaahdoksi.

Oreo keksien säilytys

oreo keksit-6

Tämä kappale lienee aivan turha, mutta kirjoitetaan nyt silti…

Oreo keksit säilyvät jääkaapissa noin viikon verran. Parhaimmillaan keksit ovat huoneenlämpöisenä, joten ennen tarjoilua nosta ne hetkeksi lämpenemään. Tarvittaessa keksit voi pakastaa, silloin ne säilyvät pakkasessa noin kaksi kuukautta.

Uusimmat

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä