kategoriassa Foodlover

Mansikkamousse on yksi legendaarisista sokerikakkutäytteistä. Se miellyttää lähestulkoon kaikki ja maistuu ihanalta. Pakastemansikoihin kannattaa laittaa vähän sokeria, niistä katoo sokeri pakastuksen aikana. Jos teet tuoreista marjoista, sokeria ei välttämättä tarvitse lisätä. Mousseen voi laittaa myös mansikkasattumia tuomaan lisämakua. Jos tiedät että mansikat jotka olet laittamassa mousseen ovat mauttomia, sipaise tasainen kerros mansikkahilloa kakkupohjan päälle, näin saat mansikan makua vahvemmaksi.

Mansikkamoussen seuraksi sopii hyvin esimerkiksi valkosuklaa-, maitosuklaa-, tummasuklaa tai vaikkapa kinuskimoussen kanssa!

mansikkamousse

Lue mansikkamousse resepti ->

Mansikkamousse

Mansikkamoussen reseptistä riittää 22 cm sokerikakkupohjaan kahteen kerrokseen. Jos haluat täyttää täytekakun esimerkiksi osittain suklaamoussella, puolita mansikkamousse täytteen ohje. Mansikka tuo kosteutta mousseen todella paljon, joten älä vähättele liivatteen määrää. Olen määrän laskenut sopivaksi tähän määrään. Jos käytät osan mansikoista tuoreina ja palasina, voit liivatteesta 1 – 1,5 tipauttaa pois.

Mansikkamousse
Rate this recipe
30 suosio

Astia: 22 cm vuokaan 2 kerros

Mansikkamousse

Ainekset

  • 300 g mansikoita
  • 200 g mansikkarahkaa
  • 4 dl kermaa
  • 200 g tuorejuustoa
  • 6,5 liivatetta
  • 0,5 dl vettä tai mansikkamehua
  • tomusokeria oman maun mukaan
  • vaniljasokeria oman maun mukaan

Ohje

  1. Soseuta mansikat ja sekoita joukkoon mansikkarahka ja tuorejuusto. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta tomusokerilla ja halutessa vaniljasokerilla. Laita liivatteet likoamaan muutaman minuutin ajaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Liota liivatteet kiehuvaan veteen tai mehuun. Kaada liivate mansikka-tuorejuustoseokseen nauhana kokoajan sekoittaen. Kääntele mansikkatuorejuustosose kermaan ja laita mousse tekeytymään jääkaappiin. noin 15 minuutiksi. Kun mousse alkaa jämäköitymää, täytä sillä kakku.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
https://www.tekila.fi/mansikkamousse/

Mansikkamousse sopii hyvin lapsille suunnatuihin kakkuihin, koska se on makea jo luonnostaan jos käytetään tuoreita mansikoita. Pakastemansikoiden kanssa lisäsokeri on välttämätön, muuten mansikan ominaismaku jää hailakaksi.

Näet muut täyteohjeet blogistani avainsanan “Täytteet” alta.

Suosittelen mansikkamoussen käyttöä esimerkiksi näiden täytteiden kanssa:

Maitosuklaamousse, valkosuklaamousse, kinuskimousse, marjamousse ja vaniljamousse. Varmasti muutkin täytteet sopivat mansikkamoussen kanssa, se on sen verran mukautuvainen täyte.

Vinkki! Mansikkamoussesta saat myös nopean jälkiruoan. Jätä täytteestä liivatte pois ja annostele moussea annoskulhoihin. Raasta päälle esimerkiksi suklaata, keksimurua ja tuoreita marjoja. Toimii nopeana jälkkärinä!

Haluatko tehdä mansikkamoussen maidottomana?

Muokkaa tätä suosittua maidotonta marjatäyte reseptiä sopivaksi, vaihtamalla marjat mansikaksi.

 

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä