kategoriassa Yleinen

Maidoton marjatäyte täytekakkuun ei ole 2016-vuonna ongelma eikä mikään. Saan usein pyyntöjä tehdä täytekakkuja mitä erilaisempia allergioita, yliherkkyyksiä ja inhokkeja huomioiden. Tällä kertaa sain pyynnön tehdä täytekakun maidottomana allergian takia. Kakkupohjan kanssa ei ongelmia ole, kun sokerikakkupohja koostuu munista, vehnäjauhoista ja sokerista. Maidotonta marjatäytettä suunnitellessa googlasin erilaisia maidottomia täytevaihtoehtoja ja olinkin tyytyväinen kuinka vuosien saatossa maidottomienkin täytteiden teko on tehty helpoksi. Nykyään tarjolla on useita eri merkkisiä soijatuotteita, jotka toimivat loistavasti maidottomassa marjatäytteessä. Esimerkiksi GoGreenin vispikerma ja Alpron soijajugurtit ja kerma ovat hyviä tuotevalintoja.

Maidoton marjatäyte täytekakkuun

Nykyään maidottomia vaihtoehtoja on metrikaupalla kaupassa. On kaurapohjaisia, kookospohjaisia ja soijapohjaisia tuotteita. Valitsin täytteeseen Alpron vispautuvaa soijakermaa, Alpron mustikkajugurttia ja Tofutin maustamatonta soijalevitettä.

Täytteestä riittää 22 cm täytekakun kahteen kerrokseen.

Maidoton marjamousse
Rate this recipe
24 suosio

Maidoton marjamousse

Ainekset

  • 300 g marjoja (muistathan kiehauttaa ulkomaalaiset marjat)
  • 400 g Alpron vispautuvaa soijakermaa
  • 100 g Tofutin maustamatonta soijalevitettä
  • 200 g Alpron mustikkajugurttia
  • 5 liivatetta (vegaaninen vaihtoehto on käyttää Agar Agar jauhetta)

Ohje

  1. Jäähdytä vispautuva soijakerma kylmäksi, pidä soijakermaa esimerkiksi 30 minuuttia pakkasessa ennen vatkaamista. Vatkaamisessa menee normaaliin kermaan verrattuna tuplasti kauemmin. Positiivisena puolena on se, ettei soijakermaa voi ylivatkata, eli vatkaa vain sitkeästi soijakerma vaahdoksi.
  2. Kiehauta tarvittaessa marjat ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon maustamaton soijalevite ja mustikkajugurtti.
  3. Liota liivatteet kylmässä vedessä, kun ovat lionneet kiehauta tilkka vettä (tai marjamehua) kiehuvaksi ja liota liivatteet siihen.
  4. Kaada liivatteet marjaseoksen joukkoon. Kääntele vatkattu soijavispikerma joukkoon. Jos täyte tuntuu löysältä, anna täytteen hyytyä esimerkiksi 15 minuutin ajan jääkaapissa ennen kakun täyttöä.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
https://www.tekila.fi/maidoton-marjatayte-taytekakkuun/

Maidottoman täytekakun täyttö

Tein tästä asiasta oman otsikon, ihan sen takia että kaikki maidotonta täytekakkua tekevät muistavat ettei maidottomuus lopu pelkkään kakkupohjaan tai täytteeseen. Jouduin kirjoittamaan itselleni kotiin ison lapun jossa kerroin itselleni “KOSTUTA KAKKU SOKERILIEMELLÄ!” Kostutan yleensä kakut maidolla, joten tämä maininta oli erityisen tärkeä iskostaa mieleeni.

Kakun kuorrutin marenkikookoskreemillä. Se tehdään samanlailla miten marenkivoikreemi, mutta voina käytetään kookosvoita. Kookosvoissa on erittäin tärkeää, että sen pitää vähintään 12 tuntia lämmetä pöydällä että on varmasti tasaisesti lämmintä. Kookosvoi ei härskinny tai muuten huonone pöydällä, joten tätä ei tarvitse pelätä. Kookosvoi on viileänä kiven kovaa, joten se ei vatkaannu marengin joukkoon mitenkään, ellei se ole pehmeää. Olen yrittänyt ja voin kertoa tämän kokemuksesta 🙂

maidoton marjatäyte täytekakkuun - kookosvoikreemi

Kookosvoikreemiä tehdessä usko voi loppua puolivälissä projektia, nimittäin marenkiin kun alkaa lisäämään kookoisvoin palasia muuttuu marenki välillä lähes nestemäiseksi, klimppiseksi ilmentymäksi. Tässä kohtaa kannattaa painaa paniikkinappulaa, lisää loput voit marenkiin ja laita vatkain lapavatkaimella täysille. Hetken päästä mene katsomaan tilannetta ja sinulla on todennäköisesti vatkainkulhollinen ihanan pehmeää kookosvoikreemiä. Älä siis menetä uskoa kesken voin lisäyksen, todennäköisesti tilanne on vielä pelastettavissa. Jos kookosvoi vaikkapa viileän vatkauspaikan takia jähmettyy kovaksi. Nosta koko kulho vesihauteeseen toviksi ja jatka sen jälkeen uudestaan vatkausta.

Muita postauksia

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä