kategoriassa Yleinen

Barcelonan matkasta on jo hyvä tovi, mutta vieläkin on muutamat vinkit ja ideat jakamatta Barcelelonan matkaa ajatellen. Barcelonasta olen jo kirjoittanut ruokailun puolelta ihanaisesta Brunch and Cake ravintolasta ja FC Barcelonan ottelusta. Tällä kertaa ajattelin kertoa nähtävyyksistä jossa me kävimme neljän päivän Katalonian reissulla.

_c_matka_camp-tidibado-2-1

Barcelonan nähtävyydet Tidibado

Tibidaboon saapuessa ensimmäiseksi katse harhailee suureen kirkkoon, joka on korkeimmalla kohdalla Tibidaboa. Sagrat Cor kirkko on erittäin vakuuttava sisältäkin, jos ulkokuori jätti vielä odotuksia mieleen. Kirkossa on kahdessa kerroksessa erilliset alttaritilat, jotka ovat molemmat vaikuttavan näköisiä. Kirkkoon on ilmaista mennä käymään.

Tibidadon huvipuisto

tidibado-4

Tibidadon on useimmille Barcelonan matkaajille tuttu huvipuistosta, mutta meitä ei suuremmin huvipuisto kiinnostanut. Meitä kiinnosti enemmänkin maisemien katsominen Barcelonan kaupungin korkeimmalta (512 metriä) vuorelta. Tibidadoon pääsee joko vanhanaikaisella raitiotievaunun näköisellä hökötyksellä, noin puoleen väliin vuorta ja siitä sitten bussilla. Me valitsimme huvipuiston oman bussikuljetuksen, joka oli hinnaltaan samoissa, mutta helteessä ei tarvinnut vaihtaa kulkuvälinettä. Huvipuiston bussi lähtee Plaça Catalunyalta, Designualin liikkeen edestä. Hintaa bussireissulle on vajaat kolme euroa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

tidibado-6

Tibidabon huvipuisto on kahdessa osassa. Itse huvipuisto alueelle on oma pääsymaksunsa josta löytyy tutut ja turvalliset vuoristoradat ja muut viihdyttävät laitteet. Nämä kuvat ovat erillisestä, pienemmästä huvipuistosta jonne on edullisempi päästä. Laitteita on toki vähemmän, mutta nämä varmasti riittävät useimmille vierailijoille. Näkyvyys laitteista on aika huimaava.

Monastery of Pedralbes nunnaluostari-4

Tidibadon kukkulan alaosassa, Sarrian kaupunginosan vierestä löytyy luostari, joka oli erittäin rauhallinen ja mukava paikka tutustua nunnaluostarin elämään. Nunnia luostarista ei enää löydy, mutta nunnaluostarin jäsenet käyvät säännöllisesti luostarin kirkossa laulamassa. Monastery of Pedralbes sijaitsi rauhallisella alueella ja nunnaluostarin puistossa oli mukava rauhoittua hetken aikaa.

nunnaluostari
Luostari edusti goottilaista arkkitehtuuria, joten yksityiskohtien tutkimisessa meni jo oma aikansa.
Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä