kategoriassa Foodlover

Täytekakut on hyvä kuorruttaa ennen sokerimassan laittoa ja olenkin aika usein käyttänyt ihan normaalia sokerikreemiä. Voita ja tomusokeria vatkataan niin kauan kun se on vaaleaa. Sitä voi maustaa halutessaan esansseilla, kaakaolla, vaniljalla, tai millä vain. Sokerivoikreemi on aika tujua tavaraa, joten olenkin miettinyt vaihtoehtoisia ratkaisuja sille.

Olen tiennyt sveitsiläisen marenkivoikreemin tovin jo, mutta en ole sitä ehtinyt testaamaan. Marenkivoikreemin tekemiseen menee vähän kauemmin, mutta vaiva kannattaa. Marenkivoikreemi on ihanan pehmeää, ei niin makeeta mitä sokerikreemi ja levittyy ohuemmin ja tasaisemmin kakkuun.

Sveitsiläinen marenkivoikreemi

Annoksesta riittää kahteen 22 cm halkaisijaltaan olevaan kakkuun.

100 g valkuaista
200 g sokeria
300 g huoneenlämpöistä voita

Ota voi pehmenemään jo paljon ennen kreemin tekoa. Voit ottaa voin vaikka edellisenä iltana pöydälle pehmenemään. Voin täytyy olla huoneenlämpöistä, pehmeää ja tasaista. Leikkaa voi palasiksi odottamaan marenkiin lisäystä.

voi

Laita vesihaudekattilan päälle teräskulho johon laitat sokerin ja valkuaiset. Valkuaisista parhaiten toimii oikean kanan valkuaiset. En saanut kahdenkaan yrityksen jälkeen Laitialan valkuaisista kuohkeaa vaahtoa. Sekoita valkuaisia ja sokeria kuuman vesihauteen kanssa yhteen niin, että sokeri sulaa kokonaan valkuaisiin. Käytä käsivatkauksessa teräksistä käsivatkainta. Jos haluat olla varma että mahdolliset salmonellat yms. on poissa tarkista, että lämpötila on sokeri-valkuaisissa 60 astetta. Älä anna mennä tänän yli, muuten sinulla on sokeroitua valkuaismunakasta kulhollinen.

Kun sokeri on sulannut valkuaisiin oikein, nosta teräskulho hetkeksi kylmään vesihauteeseen. Sokeri-valkuaisvaahto täytyy saada huoneenlämpöiseksi, jotta se vatkaantuu kunnolla. Kun sokeri-valkuaisvaahto on alkanu viilentyä, voit kaataa seoksen yleisvatkaimeen. Laita vatkain keskinopeudelle ja anna sen vatkaantua marenginksi. Marengin kuuluu olla valkoista ja kiiltävää, on se valmista.

marenkivoikreemi

Vaihda yleiskoneeseen lapavatkain, jos sinulla on sellainen. Laita yleiskone pienelle teholle ja ala lisäämään voita yksitellen, niin että voi sekoittuu marenkiin. Kun kaikki voit on lisätty, noin kolmen – neljän minuutin päästä nosta vatkaustehoa nopeammalle ja anna voin ja marengin vatkaantua yhteen

sveitsiläinenmarenkivoikreemi-2

Vatkausnopeudesta riippuen, marenkivoikreemin vatkaukseen menee noin 5 minuuttia. Kreemi voi näyttää rakeiseltakin jossain vaiheessa, mutta jatka tällöin vain vatkausta. Se tasoittuu kyllä vaaleaksi, tasaiseksi ja kiiltäväksi.

Valmis marenkivoikreemi voidaan käyttää heti kakun kuorruttamiseen, säilöä muutaman päivän jääkaapissa tai pakastaa. Pakastettu marenkivoikreemi toimii hyvin, kunhan annat sen lämmetä huoneenlämpöiseksi ja vatkaat sen taas tasaiseksi marenkivoikreemiksi.

marenkivoikreemi-2

Marenkivoikreemistä löydät myös hyvän ohjeen Ahonlaita blogista, Tanjan avulla opinkin tämän kreemin teon!

Uusimmat

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä