kategoriassa Foodlover

Sokerikakkupohjan tekeminen alusta alkaen itse!

Suosittelen ottamaan muutamaa tuntia ennen sokerikakkupohjan tekemistä kananmunat huoneen lämpöön. Muina tarvikkeina tarvitset jauhoja, sokeria, vuoan ja leivinpaperia. Itse käytän jauhoina ihan normaaleja erikoisvehnäjauhoja ja sokerina siro erikoishieno sokeria. Sokeri voi myös olla “normaalia”, olen vain tottunut käyttämään tuota kun sain sen avulla ensimmäiset kakkupohjat onnistumaan.

Sokerikakkupohjan tekeminen alkaa niin, että selvitetään minkä kokoinen täytekakku halutaan tehdä. Täytekakun koot ovat “henkilökohtaisia” koko, kun muotoutuu sen mukaan mitä itse tekee ja toimii.

Itselläni sokerikakkupohjaisen täytekakun koot menevät suunnilleen näin;

3 munan täytekakku = 18 cm vuoka = 9 henkeä min. = minun tekemänäni noin 10-12 henkilöä
4 munan täytekakku = 20 cm vuoka = 12 henkeä min. = minun tekemänäni noin 13 – 15 henkilöä
5 munan täytekakku = 22 cm vuoka = 15 henkeä min. = minun tekemänäni noin 16 – 18 henkilöä
6 munan täytekakku = 24 cm vuoka = 18 henkeä min. = minun tekemänäni noin 19 – 21 henkilöä

Minun täytekakut ovat korkeita, jotta saan niistä näyttävän näköisiä. Sen takia teen ehkäpä vähän liian ison kakkupohjan vuokaan nähden, kun käytän L-kokoisia munia.

Kun kakun koko on päätetty ja vuokaan on laitettu leivinpaperi pohjalle ja tarpeen mukaan reunoille, on aika mitata aineet.

Kananmunien paino grammoina x 0,70 = Sokerin ja jauhojen gramma määrät

Riko kananmunat vaa’an päällä olevaan kuppiin. Katso munien paino grammoina. Kerro munien paino  0,70:lla. Luku on sokerin ja jauhojen grammamäärä. Käytän yleensä jauhoista noin 1/4:n perunajauhoja, mutta jauhoina voi käyttää vain vehnäjauhojakin.

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa niin hyvin, että pystyt piirtämään kuvion vaahdon päälle. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihvilöi ne muutamassa erässä vaahdon sekaan. Varo vatkaamasta täytettä enää tässä vaiheessa. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa. Paistoaika uunin alatasolla on noin 40-45 minuuttia. Kakun kypsyyttä kannattaa testata coctail tikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, on kakku kypsä.

Anna sokerikakkupohjan jäähtyä hetken aikaa vuoassa. Käännä tämän jälkeen kakku ylösalaisin ritilälle. Anna sokerikakkupohjan jäähtyä ritilillä huoneen lämpöiseksi. Itse annan sokerikakkupohjan vetäytyä vähintään vuorokauden jääkaapissa ennen täyttöä.

Katso tutoriaali sokerikakkupohjan tekemisestä. Käytin tässä kakkupohjassa gluteenittomia jauhoja! Täytekakkua varten tarvitaan tietekin täytteitä, niitä löytyy blogistani useita eri vaihtoehtoja.

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä