kategoriassa Foodlover

Viikonloppuna konfirmaatiotilaisuuteen lähti täytekakun seurana kylmäsavulohi voileipäkakku. Näiden helteiden aikaan kalalla leikkiminen tuo oman haasteensa. Onneksi jääkaappi on uusi ja siinä on extra kylmä säätö, jolla kalakakkukin saadaan jäähdytettyä hetkissä. Kylmäsavulohi on ihanan makuista ja se sopii hyvin kyllä voileipäkakun väliin. Tällä kertaa kakku on ihan perinteinen voileipäkakku, eikä viime aikoina blogista tutuksi tullut kylmäsavulohihyydykekakku.

Kylmäsavulohi voileipäkakku

kylmäsavulohi voilepäkakku

Kylmäsavulohi voileipäkakku on tehty noin 22 cm halkaisijaltaan olevaan sydänpohja vuokaan.

Pohja:
1,5 pkt paahtoleipää
3 dl kasvislientä

Täyte 1:
1 kurkku
250 g kotijuustoa
3 dl turkkilaista jugurttia
suolaa
mustapippuria

Täyte 2:
350 g kylmäsavulohta
2 rkl maitoa
125 g piparjuurituorejuustoa
50 g maustamatonta tuorejuustoa

Kuorrutus:
250 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g Creme Francea

Koristeet:
150 g kylmäsavulohta
salaattisiemeniä
oreganon ja sitruunamelissan lehtiä

Kylmäsavulohi voileipäkakusta riittää noin 12-16 hengelle. Vuoraa vuoka leivinpaperilla.

Kiehauta 3 dl vettä ja laita joukkoon kasvisliemi fondia. Anna liemen jäähtyä. Raasta kurkku sihvilään ja kääntele siihen suolaa, jätä valumaan. Pilko juusto pieneksi ja yhdistä se turkkilaisen jugurtin kanssa. Purista kurkusta vedet pois kunnolla ja lisää se turkkilaisen jugurtin joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tee kylmäsavulohi täyte. Pilko lohi pieneksi. Notkista tuorejuustot vatkaimella ja sekoita joukkoon lohi. Notkista täytettä tarvittaessa maidolla tai kermalla.

Leikkaa leivät vuokaan sopivaan muotoon. Kostuta leivät kasvisliemellä ja laita toinen täyte väliin. Tasoita täyte ja laita toinen kerros leipää päälle. Kostuta leivät kasvisliemellä ja laita toinen täyte leipien päälle. Tasoita ja laita kansikerros leipiä päälle. Kostuta leivät ja kääri koko komeus kelmuun. Laita voileipäkakun päälle painoa.

Kun kylmäsavulohi voileipäkakku on vetäytynyt jääkaapissa noin yön yli on aika koristella. Notkista tuorejuusto vatkaimella ja lisää joukkoon creme francea sen verran että kuorrute notkistuu sopivasti. Levitä tuorejuustokuorrute kakun reunoille.

Koristele kakku kylmäsavulohella, yrteillä ja salaattisiemenillä.

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä