kategoriassa Foodlover

Tämä kakkutilaus tuli jo varhain keväällä. Ponnekkaasti tuleva 5 vuotias sankari oli sanonut, että haluaa Angry Birds täytekakun sinisenä lintuna. Mieli ei kuukausien aikana vaihtunut, vaan tälläistä haluttiin vielä viikkoakin ennen juhlia. Ei siinä, sellainen toki tehdään kun toivotaan.

Angry birds täytekakkuun meni täytteeksi valkosuklaamoussea ja itse tehtyä mansikkahilloa. Kakusta riitti 20 hengelle, ja vielä jäi iltapalaksi pieni palanen.

Angry Birds sininen lintu täytekakkuna

angry birds blue

Täytekakun pohja:
6 munan sokerikakkupohja tehtynä 24 cm irtopohjavuokaan

Täytekakun täyte:
Valkosuklaamoussea
Mansikkahilloa

Koristeet:
Sattinan sinisestä sokerimassasta ja valkoisesta sokerimassasta tehty vaaleamman sininen massa. Lisävärjäystä sokerimassaan ei tarvittu. Valkoista ja mustaa silmiin. Punaista silmien alle. Nokka on tehty oranssin ja keltaisen massan sekoituksesta, koko nokka on sokerimassaa.

Täytekakun kokoaminen:
Leikkaisin täytekakkupohjan kolmeen osaan. Kostutin päälimmäistä osaa kevyesti ja painelin sen pyöreeseen vatkainkulhoon pohjalle. Väliin laitoin kelmua, että kakku on helpompi vetää pois kulhosta. Täytteestä tein vähän jämäkämpää mitä normaalisti, että kakku pysyy paremmin muodossaan. Täytä kuppi osa täytteellä ja laita päälle toinen pohja. Laita loput täytteestä tähän päälle ja laita pohja paikalleen. Kiristä kelmusta reunoja, niin että täyte jämähtäisi samaan linjaan kakkupohjan kanssa. Nosta vetäytymään yöksi jääkaappiin. Kumoa jäähtynyt kakku tarjoilualustalle ja siisti se tasaiseksi ennen sokerikreemin levitystä.

Sinisestä angry birdsistä tulee jotenkin mieleen MTV3:sen vanhan logo. Eikä se hirveän kauas tuosta logosta menekkään. Hassuja muistoja vuosien takaa.

 

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä