kategoriassa Foodlover

Haasteet ovat leivonnan suola. Toki oheistuotteena saatavat herkut on yksi parhaista puolista tässä harrastuksessa. Olen viime aikoina päässyt tekemään erilaisia kakkuja ensimmäistä kertaa elämässä ja myös testaamaan uusia raaka-aineita ja leivontatapoja.

Pääsin osallistumaan Blogiringin kautta Pandan kamppikseen, jossa pääsin tutustumaan uutuustuotteeseen Laktritsitoffeeseen. Panda Liquorice Fudge maistuu aivan älyttömän hyvältä. En suuremmin lakusta välitä, mutta tällä fudgella ei suuremmin ole mitään tekemistä lakristin ominaismaun kanssa, jos minulta kysytään.

Muutamat fudget syötyä mieleen kirkastui idea saada lakritsifudge jotenkin soveltumaan täytekakun pohjaan. Ideana syntyi lakritsifudge naked cake. Muutamien testikakkujen jälkeen olin tyytyväinen tulokseen ja nyt jaan reseptin teidän kanssa.

Lakritsifudgesta on myös muuhun kun naked caken kakkupohjaksi. Tein kakun päälle koristeita kaulitusta fudgesta. Katso tarkemmat vinkit ja kuvat blogiviestin alaosasta.

Lakritsifudge naked cake sitruunakreemillä

lakritsifudge naked cake

Lakritsifudge on rakenteeltaan kova, mutta pehmenee nopeasti syötäessä. Fudgen voi yhtä helposti napata pieneksi jälkkäriksi kaupasta, jos normaalisti valitsee esimerkiksi suklaan.

Lisäkuvia ja resepti ->

Fudgea voi  myös kädessä pyöritellä pehmeämmäksi tai leikata esimerkiksi veitsellä palasiksi kakun koristeeksi. Lakritsifudge sulaa hyvin lämmittäessä, joten sen voi sulattaa esimerkiksi kermaan tai voihin. Tässä täytekakkureseptissä sulatin fudgen voihin. Suosittelen laittamaan kakkuun vähintään kolme fudgea, haluttaessa voi myös laittaa vaikka viisi. Maku on aika hempeä, mutta se kyllä maistuu läpi. Fudge ei tuo kakkupohjaan suuremmin väriä, joten jos haluat mustan kakkupohjan käytä elintarvikeväriä.

Lakritsifudge naked cake sitruunakreemillä
Rate this recipe
1 suosio

Valmisteluaika: 45 minuuttia

Paistoaika: 25 minuuttia

Astia: 12-15 palasta

Annoskoko: 3 x 18 cm vuoka

Lakritsifudge naked cake sitruunakreemillä

Ainekset

  • 120 g voita
  • 3 ptk Panda lakufudgea (á 28g )
  • 80 g öljyä
  • 225 g vettä
  • 1,5 dl piimää tai ranskankermaa
  • 3 munaa
  • 1 dl fariinisokeria / tummaa sokeria
  • 2 dl sokeria
  • 6,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 0,2 tl suolaa
  • 1 tl soodaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • mustaa väriainetta
  • Sitruunatäyte:
  • 225 g suolaamatonta voita
  • 200 g sitruunatuorejuustoa
  • 120 g lemoncurdia
  • 450 - 550 g tomusokeria

Ohje

    Esivalmistelut:
  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa kolme 18 cm irtopohjavuokaa leivinpaperilla. Tarvittaessa voit jauhottaa vuokien laidat.
  2. Kakkupohjan teko:
  3. Sulata voi vesihauteessa. Laita lämpimään voihin fudge. Sekoita fudge tasaiseksi.
  4. Sekoita erillisessä astiassa öljy, vesi, piimä (tai muu), musta väriaine, sokerit ja fugde-voi yhteen. Vatkaa munat yksitellen joukkoon, niin että edellinen muna on vatkautunut kunnolla nesteeseen.
  5. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sihtaa kuivat aineet nesteeseen pienissä osissa ja vatkaa sekaisin jokaisessa välissä. Vältä ylimääräistä vatkaamista, kun aineet ovat sekoittuneet yhteen, lopeta sekoittaminen heti.
  6. Kaada taikina vuokaan ja nosta uuniin. Paista lakritsifudge pohjaa uunissa 20-25 minuuttia, tai kunnes tikkuun ei enää tartu kakkua.
  7. Lopuksi:
  8. Anna kakkupohjien vetäytyä vuoassa 10 minuuttia ennen kumoamista ritilälle. Anna kakkupohjien vetäytyä yön yli jääkaapissa.
  9. Sitruunakreemi:
  10. Vatkaa pehmeä voi ja sitruunatuorejuusto yhteen. Sekoita joukkoon lemoncurd. Vatkaa joukkoon tomusokeria sen verran, että täyte on sopivan jämäkkää pursotusta varten.
  11. Kakun kokoaminen:
  12. Leikkaa kakkupohjat tasaisiksi. Laita pursotuspussiin lehtitylla ja kaada sitruunakreemi pursotuspussiin. Pursota sitruunakreemiä ensimmäisen kerroksen päälle niin, että reunoille tulee rosoinen reuna. Laita toinen kerros kakkupohjaa päälle ja pursota taas päälle sitruunakreemiä. Laita viimeinen pohja päälle ja koristele halutunlaisesti. Pursotin itse pyöreällä tyllalla pisteitä, jotka levitin keskelle päin lusikan avulla.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
https://www.tekila.fi/lakritsifudge-naked-cake-sitruunakreemilla/

Pandan lakritsifudge sopii myös koristeluun

Tein naked caken koristeeksi sokerimassaruusuja ja ruusun terälehtiä. Terälehtien tekoon käytin lakufudgea. Lakufudgella koristeiden tekeminen onnistuu yhtä vaivattomasti kuin jollain muulla massalla. Pienellä pehmentämisellä fudgen saa kaulittua tasaiseksi ja siitä voi leikata sopivan kokoisia koristeita esimerkiksi muotin avulla.

laku fudge koristeet-3

Fudge lehtiä voi myös muotoilla esimerkiksi folion avulla oikeaan muotoon. Painelin myös muutamat lehdet pienten ruusujen ympärille.

laku fudge koristeet-4

sitruuna lakufudge nakedcake-17

Blogiringin sivuille on koottuna muiden blogien tekemät herkut lakritsifudgesta, käy katsomassa vinkit ja ideat. Olen käyttänyt lakritsifudgea myös Late Lammas kakun koristeissa.

Yhteistyössä Pandan ja Blogirinki Media Oy:n kanssa.

blogirinki_logo_200px

Muita postauksia

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä