kategoriassa Foodlover

Viikonloppuaamuisin on normaalia enemmän aikaa tehdä aamiaista ja tällä kertaa teinkin gluteenittomat kauravohvelit. Kauravohvelit ovat maidottomia ja gluteenittomia ja haluttaessa sokerittomia. Vaikka kauravohvelit eivät sisällä vohveleille tuttuja aineita ovat ne silti ihanan maukkaita ja täyttäviä aamiaisvohveleita.

Vohveleissa ehkä parhainta on se, että niistä saadaan täytteitä vaihtamalla niin monen makuisia. Ensimmäisestä vohvelista voi tehdä suolaisen, voileipää vastaavan esimerkiksi uppomunalla, hollandaiskastikkeella ja leikkeleellä. Seuraavan vohvelin voi täyttä turkkilaisella jugurtilla, marjoilla ja vaahterasiirapilla. Viimeisen, jos vielä mahtuu voi tehdä jälkiruoaksi, täyttämällä sen esimerkiksi kermalla, banaanilla ja suklaakastikkeella.

Kauravohveliresepti tuli alkujaan vastaan Kauhaa ja Rakkautta blogissa.

Blogissani on myös toinen vohveliresepti joka on gluteeniton, maidoton ja munaton.

Kauravohvelit

Voitele vohvelirauta hyvin ennen taikinan laittoa. Taikinassa itsessään on vain vähän rasvaa, joten se voi tarttua rautaan paistaessa. Kauravohvelit on tehty belgialaisella vohveliraudalla. Jos teet vohvelit normaalilla vohveliraudalla, suosittelen laittamaan taikinaa todella vähän. Normaali vohvelirauta paistaa yleensä aika ohkasia vohveleita ja tämä taikina paisuu kovasti. Kauravohvelitaikina toimii myös pannarina, esimerkiksi valurautaisessa blinipannussa.

Kauravohvelien resepti ->

Kauravohvelit
Rate this recipe
5 suosio

Annoskoko: 4-6 vohvelia

Kauravohvelit

Ainekset

  • 3 dl Mantelimaitoa (tarvittaessa enemmän)
  • 2 munaa
  • 1 tl vaniljaesanssia
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 3 dl Kaurajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa

Ohje

    Taikina:
  1. Vatkaa kulhossa munat ja mantelimaito yhteen.
  2. Sekoita joukkoon vaaterasiirappi, rypsiöljy ja vaniljaesanssi.
  3. Sihtaa joukkoon yhteen sekoitetut jauhot, leivinjauho ja suola. Sekoita taikina tasaiseksi. Se jää paksuksi, mutta jos tuntuu liian paksulta, laimenna sitä mantelimaidolla.
  4. Lämmitä vohvelirauta kuumaksi. Voitele tarvittaessa vohvelirauta.
  5. Levitä taikinaa keskelle vohvelirautaa. Taikina leviää reunoille ja paisuu paistettaessa.
  6. Tarjoilu:
  7. Tarjoile lämpimät vohvelit esimerkiksi turkkilaisen jugurtin ja marjojen kanssa.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
https://www.tekila.fi/kauravohvelit/

Kauravohvelt voidaan tarvittaessa lämmittää uudestaan. Jos teet kauravohveleita enemmän kerralla, pakasta ne annospusseihin. Nosta pakastunut vohveli pakkasesta, anna hetken lämmitä pöydällä ja paista tämän jälkeen kauravohveli pannulla lämpimäksi ja rapeaksi.

Kauhaa ja rakkautta blogissa kerrottiin myös tapa tehdä itse kaurajauhot. Jauha yleiskoneella tai bamixin lisäosalla kaurahiutaleet jauhoiksi. 3,5 dl jauhoja vaatii noin 4,5 dl kaurahiutaleita. Käytän vohveleita tehden vuorotellen 2/3 osa itsetehtyjä kaurahiutaleita ja loput gluteenitonta jauhoseosta. Tämä on minun mielestäni parhain jauhoseos näihin vohveleihin.

kauravohvelit

Muita postauksia

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä