kategoriassa Foodlover

Barbie-kakku on pienen tytön prinsessa tai Barbie teemalla oleviin synttäreihin mukava lisä. Barbie-kakku voidaan koristella lemppari Barbien tai nuken mukaan. Tämän barbie-kakun tarina oli draaman kaaressaan erittäin merkittävä. Tämä kakku oli aluksi ensimmäinen epäonnistunut kakkuni. Olen todella monta, satoja, ehkäpä lähemmäs 400 kakkua tehneenä ensimmäinen täysi fiasko. Ymmärsin heti, kun näin ettei kakusta saada tehtyä nukkekakkua (tai edes normaalia kakkua), että tätä en pysty pelastamaan mitenkään. Kun toimin vielä tilauskonditoriana, teen vain tilausta varten olevat tarvikkeet, ei minulla ollut varakakkupohjaa. Ja vaikka olisi ollut, en olisi saanut 4 tunnin sisään kakkua täytettyä, hyydytettyä ja koristeltua. Murheen murtamana soitin tilaajalle, että valitettavasti en voi toimittaa kakkua.

Onneksi tilanne kääntyi parhain päin ja sain toimitettua muutaman päivän perästä viisi vuotiaalle synttärisankarille nimipäiväkakun, tällä kertaa onnistuneen Barbie-kakun.

Barbie-kakku

barbie kakku

Barbie-kakku sai pohjakseen 18 cm vuokaan tehdyn kahteen kerrokseen täytetyn kakun. Toisen kakun tein 15 cm vuokaan, jonka muokkasin puoliympyräksi sopivan muotoisen kupin avulla. Tapoja tehdä Barbie kakku on monia, mutta tämä tapa on tullut minulle parhaimmaksi. Johtuen ehkä siitä, että minulla on puoliympyrän muotoinen kuppi joka on halkaisijaltaan 15 cm.

Näiden pohjien avulla Barbie kakku jäi aavistuksen vajaaksi, kun tälläsin Barbien pystyyn kakkuun. Jouduin ylimääräisellä kakkupohjalla nostamaan kakun yläreunaa Barbien lantion korkeudelle, jotta sain tasaisemman. Eli tulevaisuudessa, jos kakusta on tarve saada isompi kuin noin 10 hengen kakku, teen yhden kapean 20 cm kakkukerroksen alareunaan tuomaan lisää korkeutta ja muotoa mekolle.

Pohjaksi Barbie kakkuun käyttäisin sokerikakkupohjaa, koska sitä on helpompi muotoilla. Sokerikakku imee myös jonkun verran täytettä itseensä, joten se on tiiviimpi paketti. Täytteenä käyttäisin suklaapohjaisia täytteitä, koska ne ovat luontaisesti jämäkämpiä, mitä esimerkiksi marjatäytteet ovat. Marjatäytteisiin pitää laittaa extrapaljon liivatetta, jotta kakku pysyy muodossaan. Tämä voi jossain kohtaa vaikuttaa makuun. Rakenteeseen nyt ainakin.

Tähän kakkuun täytteeksi meni valkosuklaa-vaniljamousse ja kolmen marjan hillo.

Barbie kakku koristelu

barbie nukke kakku-4

Toiveissa synttärisankarilla oli saada kakkuun yläosaan sinistä, alaosaan keltaista. Barbie kakkuun toivottiin myös pinkkejä sydämiä ja violetteja tähtiä. Nämä tähdet ja sydämet liitin myöhemmin kakkuun, minusta kakku oli näin kauneimmillaan.

Kuorrutin kakun aluksi sokerikreemillä. Alaosaan kaulin keltaista sokerimassaa noin 3 cm leveänä soirona. Soiroa rypytin sokerimassatyökalulla. Aluksi levitin keltaista reunusta kaksi kerrosta kakun alareunaan ja etuosaan yhden kerroksen lisää. Tämän jälkeen kaulin sisen sokerimassan. Kun sokerimassa oli kaulittu nostin sen levyn päälle, jossa oli ruusukuvioita. Kaulin ruusukuviot sokerimassaan ja leikkasin sopivan kappaleen barbien yläosaan taputeltavaksi. En suuremmin mitannut, vaan ihan silmävaralla katsoin sopivan leveyden. Yläosaa pystyi vielä leikkaamaan pienemmäksi ja tiesin, että lantiolle tulee rusetti, jolla voin peittää tarvittaessa epätasaisuudet. Tämän jälkeen leikkasin summamutikassa olevan leveän ympyrän kokoisen sokerimassapalasen mekon toiseksi osaksi. Taputtelin mekon paikalleen ja tämän jälkeen tein keltaista soiroa mekon alaosaan. Tämän jälkeen tein toisen sinisen osan mekkoon ja taas laitoin keltaista rönsyä mekon alle. Taakse suunnittelin tekeväni pitkän laahuksen, mutta jatkoin sinisellä osalla mekkoa. Mekon koristelin vielä keltaisella rusetilla. Barbien hiukset sidoin vielä sinisellä silkkinauhalla. Minun mielestäni tämä riitti erittäin hyvin Barbie nuken koristeluksi.

barbie nukke kakku-6

Muita postauksia

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä