kategoriassa Foodlover

Porkkanaraakakakku on ollut ajatuksissa useissa tilanteissa ja olinkin tallentanut kirjanmerkkeihin usean erilaisen porkkanakakun odottamaan oikeaa hetkeä. Pääsiäinen kun lähestyy ajattelin testata vaihtelun vuoksi porkkanakakun tekoa raakakakkuna. Suosittelenkin ostamaan lähikaupasta muutamia erilaisia porkkanoita. Näin keväällä porkkanat ovat enemmän ja vähemmän mauttoman makuisia, joten pieni testi on paikallaan ennen raakakakun tekoa. Porkkanaa tähän kakkuun menee noin kahden porkkanan verran.

Porkkanaraakakakku sai makuina mukaansa taateleita, pähkinöitä, vaniljaa, kookosta ja vaahterasiirappia. Alkuperäisessä ohjeessa oltiin läträtty vaahterasiirapin kanssa oikein huolella, sitä laitettiin 2 dl (!). Muokkasin vaahterasiirapin määrää noin puoleen desiin, suosittelen maistelemaan täytettä useaan otteeseen niin voit tarvittaessa lisätä vaahterasiirapin määrää. Makeutta voi toki laittaa muullakin tavalla, esimerkiksi stevialla.

Pääsiäisen porkkanaraakakakku

porkkanaraakakakku

Reseptistä riittää noin 10-12 herkuttelijalle. Tein kakun 20 cm irtopohjavuokaan, mutta pienillä ainelisäyksillä tätä voi suurentaa esimerkiksi 22 cm vuokaan sopivaksi. Muistathan, että raakakakku on paljon täyteläisempää mitä normaalit täytekakut, joten tätä tarjoillaan pienempi palanen.

Porkkanakakun resepti ja lisäkuvat löytyvät täältä ->

Porkkanaraakakakku
Rate this recipe

Annoskoko: 20 cm irtopohjavuoka.

Porkkanaraakakakku

Ainekset

    Pohja:
  • 50g raastettua porkkanaa, josta on puristettu vesi pois
  • 12 kpl taateleita
  • 80g saksanpähkinää
  • 3 rkl kookosöljyä
  • Täyte:
  • 220g liotettuja cashewpähkinöitä
  • 1 rkl vanilja
  • 4 rkl kookosöljyä
  • 140 g kookosmaitoa
  • 0,5 dl vaahterasiirappia
  • Tarvittaessa lisää vaahterasiirappia, tai muuta makeutusainetta

Ohje

    Pohja:
  1. Raasta porkkana ja purista siitä vesi pois sihvilän avulla. Painele porkkanaraaste vielä talouspaperin avulla kuivaksi. Arviolta 50 g porkkanaraastetta menee 2 pientä porkkanaa.
  2. Yhdistä aineet tehosekoittimeen ja sekoita kunnes kaikki aineet ovat muruna. Paina täyte irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti.
  3. Täyte:
  4. Liota cashewpähkinöitä vähintään tunti, jos on aikaa voit liottaa muutamankin tunnin. Valuta vesi pois ja kaada pähkinät tehosekoittimeen. Sekoita joukkoon muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Sekoittamisessa kestää tehosekoittimesta riippuen 3-10 minuuttia.
  5. Kaada täyte pohjan päälle.
  6. 3. Anna kakun vetäytyä 2-3 tuntia jääkaapissa ennen tarjoilua. Parhaimmillaan kakku on seuraavana päivänä.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
https://www.tekila.fi/ihana-porkkanaraakakakku/

Porkkanaraakakakku voidaan koristella esimerkiksi porkkanaraasteella ja pähkinöillä. Paahdetut kookoslastut sopivat myös koristeeksi. Jos haluat tehdä näyttävämmän koristelun, vatkaa kylmää kookoskermaa vaahdoksi ja pursota sitä kakun päälle tyllan avulla. Kakku säilyy jääkaapissa 1-2 päivää, mutta on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

Porkkanaraakakakku

Muita postauksia

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä