kategoriassa Foodlover

Ajattelin näin maanantaina blogata hempeästä ristiäiskakusta, mutta sitten kun muokkasin näitä kuvia tajusin, että maanantain kunniaksi tarvitaan pientä naurua näin aamuun. Ei taida olla yhtäkään tätä viestiä lukevaa, joka ei vähintäänkin hymyile, kun näkee tämän kuvan?

Itse Ilkimys, tai joillekkin tutummin Despicable Me hahmot ovat tuttuja Universal Studion animaatioista. Itse asiassa, en ole vielä koskaan itse nähnyt näitä animaatioita, joten tämä ongelmakohta pitää korjata pikimmiten.

Despicable Me, Itse Ilkimys -kakku

itseilkimys kakku-2

Lisää kakun teosta ja kuvia ->

itseilkimys kakku-1

Itse Ilkimys -kakku sai pohjakseen 18 cm vuokaan tehdyn suklaisen täytekakkupohjan. Tein tämän ohjeen mukaan ohjeen kahteen 18 cm vuokaan ja jämät laitoin 15 cm vuokaan, jonka avulla tein pään kaarevuuden kakkuun. Täytekakusta oli suunnitelmissa tulla noin 15 hengen kakku, mutta käsi sydämellä voin kertoa, että tämä oli noin 25 hengen kakku. Varsinkin kun pohjana oli suklainen pohja ja täytteenä suklainen mousse, on se sen verran täyttävää yhdessä, ettei sitä voi syödä mitenkään älyttömän isoa palasta.

Täytettä kakkuun meni yhteensä 1100 grammaa, määrältään oikein hyvä tähän määrään kakkupohjaa. Kokosin kakun kahteen eri kakkuun ja nostin sitten alakakun päälle toisen kakun. Laitoin vielä varmuuden varaksi pohjaan tukipilarit, vaikka ne olivatkin liioiteltu lisä. Suklaakakkupohja on sen verran jämäkkää, ettei se kaadu muuta kun kaatamalla.

Päälimäisen kakun päälle leikkasin 15 cm kakkupohjan kahtia, ja sitten vielä keskeltä kahtia. Nämä puoikaarteen puoleiset palaset laitoin kakun päälle niin että se jäi noin 1 cm päähän reunoista. Kiinnitin palaset täytteellä kiinni. Keskelle laitoin lisää täytettä ja kumosin 15 cm kakkupohjan kohonneen palan päälle. Tasoitin kaiken täytteellä ja nostin vetäytymään jääkaappiin.

Kakun kuorrutin noin 200 grammalla sokerikreemiä. Leikkasin kakun yläosasta kakkua vähän pyöreämmäksi.

Itse Ilkimys -kakun koristelu

itseilkimys kakku-2

Kuorrutin itse ilkimyksen kahdella keltaisella sokerimassan palasella. Ensiksi tein pään osan ja tähtäsin reunan niin että saan sen peitettyä vielä mustalla suikaleella. Alaosan tein soirosta ja tähtäsin sauman selkäpuolelle. Ensimmäiseksi tein silmät, näiden avulla on helppo lähteä rakentamaan muuta kokonaisuutta. Seuraavaksi tein suun ja hampaat. Housuja varten sekoitin erivärisiä sinisiä sokerimassoja ja vähän harmaata joukkoon. Käsiin laitoin kukkalankaa, jotta pysyivät asennossa.

Muita postauksia

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä