kategoriassa Foodlover

Raakakakkujen testaus jatkuu. Ensiksi kokeilin tehdä Maku lehden ohjeen mukaan raakakakkua, noin pari vuotta sitten ja siitä ei jäänyt edes kuvia muistoksi. Sen verran pahan makuista oli. Syytän enimmäkseen tekijää tässä tilanteessa. Toisella kerralla tein Syötävän hyvää blogin Lotan suosituksen pohjalta hänen reseptillään olevaa raakakakkua ja siitä syntyikin raparperiraakakakku, mikä oli hyvää. Tällä kertaa eksyin Pinterestistä erääseen blogiin jossa oli suklaaraakakakku. Kuvat olivat niin herkullisen olosia, että päätin tehdä kolmannen raakakakun, joko tämä olisi lähes täydellinen?

Suklaaraakakakku

suklaaraakakakku-5

Suklaaraakakakku on tehty 22 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjaisene piirakkavuokaan. Yhtään isompaan vuokaan ei kannata tehdä.

Täytteen aineet:
120 g raakakaakaojauhetta
250 g kookosmaitoa
200 g cashew pähkinöitä 1-2 h liotettuna
3 tl vaahterasiirappia tai hunajaa
1 tl vaniljaa
1/2 tl suolaa

Lioita cashewpähkinöitä 1-2 tuntia. Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja anna käydä 2-5 minuuttia, riippuen koneen tehosta  niin että täytteestä tulee silkkisen sileää moussea. Jätä vetäytymään pohjan teon ajaksi.

Pohjan aineet:
200 g cashew pähkinöitä
1 tl kahvipapuja todella hienoksi jauhettuna
2 rkl raakakaakaojauhetta
1/4 tl suolaa
2 rkl kookos öljyä
1/2 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa

Laita kaikki pohjaan tarvittavat aineet tehosekoittimeen ja kauha tasaiseksi, voit jättää vähän cashew-pähkinä sattumia, jos haluat. Itse annoin pohjan tulla ihan tasaiseksi.

Taputtele pohja piirakkavuoan pohjalle tasaiseksi. Paina lusikalla reunoilta niin että se nousee vähän ylöspäin. Kaada suklaamousse päälle ja nosta jääkaappiin 2 tunniksi, tai pakastimeen tunniksi. Tarjoile heti kylmästä nostettuna.

Voit koristella raakasuklaapiirakan esimerkiksi suolahipuilla ja kaakao nibseillä, niinkun itse tein. Vaihtoehtoisesti esimerkiksi kookoksella, marjoilla, kookoskermalla tai kuivatuilla hedelmillä.

suklaaraakakakku-11

suklaaraakakakku-9

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä