kategoriassa Foodlover

Facebook on oiva paikka seurata erilaisten tahojen ilmoituksia ja viestejä. Huomasin yhtenä arkiaamuna Helsingin Kulinaarisen Instituutin ilmoituksen raakasuklaakurssista. Raakasuklaakurssin vetäjänä toimii Raakaa ja Makeaa kirjan kirjoittaja Karita Tykkä. Innostuin kurssista heti, kun luin kurssin esittelyä.  Kurssin esittelyssä selvisi, että kurssilla käydään läpi raakasuklaan tarinaa ja alkuperää, suklaan temperointia, erilaisia makuyhdistelmiä, terveysvaikutuksia ja tottakai maistellaan itsetehtyjä raakasuklaita.

Raakasuklaakurssit pidetään arki-iltaisin

mausteet

Kurssilainen pilkkoo kaakaovoita, edessä mausteita raakasuklaata varten.

Raakasuklaakurssi on sopivaan aikaan arki illalla, klo 18 eteenpäin. Kurssi kestää noin 3 tuntia. Kurssin alussa tarjoiltiin lasillinen kuohuvaa ja annettiin Raakaa ja Makeaa kirja tutkittavaksi. Kirjaa selaillessa tuli jo into päästä testaamaan erilaisia reseptejä. En ole itse tehnyt koskaan ennen raakasuklaata, muita raakaherkkuja kyllä muutaman kerran. Raakaruoka kakkuni löydät blogista oman avainsanan alta.

karita

Karita pienentää valkosuklaan tekoon tarvittavia aineita.

Kurssin alussa tutustuimme kaakaopapuihin ja saimme roppakaupalla tietoa raakasuklaasta. Esimerkiksi mistä raaka-aineet tulevat ja miten ne kerätään ja saadaan tänne meille Suomeen asti. Karita on perustanut oman verkkokaupan nimeltään SuperLemon.fi josta saa samoja tuotteita mitä hän käyttää raakaleivonnassa. Sivuilta löytyy myös Karitan oma blogi, josta voi käydä hakemassa ripauksen sitä samaa intoa ja innostusta mitä minä sain Karitan tarinoita kuunnellessa.

Kurssilla työn touhussa…

suklaata muottiin

Raakasuklaamassa valutettiin muotteihin lusikan avulla.

Raakasuklaakurssin kuluessa seurasimme kun Karita temperoi suklaata ja keskustelimme siitä miten maustaisimme omat suklaamme. Kurssilla katsoimme ja teimme muistiinpanoja suurimman osan, kun suklaan temperointia ei oikein ryhmässä voi tehdä. Pidemmän päälle “oman käden kautta” tekevälle tekijälle tämä katsominen meni jo muistiinpanolehtiöön piirtelemiseksi, vaikka kyllä samalla kuuntelen tarkasti, mutta mietin vain mielessäni mitä muut ajattelevat minun puuhistani.

muistiinpanot

Muistiinpanoja ja Karitan signeeraus Raakaa ja Makeaa kirjassa

Piirrustuspaperini olivat kyllä loppujen lopuksi aivan täysi erilaisia huomioita ja kommentteja mitä ammensin Karitan puheista. Saimme todella paljon pieniä vinkkejä ja yksityiskohtia, jolla kotona tehtäessä suklaan tekeminen on varmasti helpompaa. Eniten minua valkosuklaan todellisena ystävänä herätti tieto kuinka kaupan valkosuklaa on kaikkea muuta kun “suklaata” sen verran paljon siellä on ties mitä täyteaineita.

valmiit raakasuklaat

Valmiit raakasuklaat

Kurssin lopuksi pääsimme maistelemaan itse tehtyjä raakasuklaita. Teimme inkiväärin, appelsiinin ja karpalon makuisia raakasuklaita. Muutamat raakasuklaat maustoimme kanelilla ja kardemummalla. Omat raakasuklaani maustoin sormisuolalla, mikä sopii ihanasti täyteläisen raakasuklaan kanssa. Karita teki myös kaksikerroksisia raakasuklaita, jossa päällä oli valkosuklaata ja alla tummaa suklaata. Täytesuklaana teimme kahvitäytteisiä konvehteja.

Lopuksi

Pienenä palautteena antaisin, että ensi kerralla kurssille olisi hyvä ottaa mukaan esimerkiksi Karitan omia välineitä millä hän tekee raakasuklaan. Useammassa tilanteessa hän vain kertoi miten tekisi kotona ja koekeittiössä oli sitten ihan erilaiset välineet. Näitä välineitä katsellessa ja hypistellessä saisi vähän enemmän tekemisen tuntua samalla kun katselemme miten raakasuklaan massaa tehdään. Myöskin alkumaljan kanssa olisi ollut ihana maistella  erilaista raakasuklaita.

Saimme kurssin loputtua tutustua Karitan verkkokaupan tuotteisiin ja innokkaimmat ostivatkin jo raakasuklaantekoon tarvittavia aineita kotiin vietäväksi. Tilasin itse seuraavana päivänä SuperLemon.fi verkkokaupasta tarvikkeita raakasuklaan tekoon.

superlemontuotteet

SuperLemon.fi tuotteita kotikeittiössä.

Kokonaisuudessaan kurssi oli mitä mahtavin ja toivon osallistuvani pikaisesti uudestaan jollekkin Helsingin Kulinaarisen Instituutin kurssille. Leivontakursseja heidän valikoimassaan ei ole hirveän usein, mutta ruokakurssit ovatkin sitä mahtavampia. Näin ainakin olen kuullut, kun isäni on innokas kursseilla kävijä. Vinkkinä yksi idea leivonnan puolelle; petit fours, nämä sopisivat minusta oikein hyvin Instituutin kurssiohjelmistoon.

Tällä hetkellä näyttäisi siltä, ettei seuraavaa raakasuklaakurssi ajankohtaa olla vielä laitettu kalenteriin. Uskoisin, että kurssi on silti tulossa ja sitä kannattaa kysellä esimerkiksi Helsingin Kulinaarisen Instituutin Facebook sivuilta.

Tämä blogiviesti on tehty yhteistyössä Helsingin Kulinaarisen Instituutin kanssa.

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä