kategoriassa Foodlover

Frozen on pinnalla tällä hetkellä niin vahvasti, joten kakkurintamalla on tehty enimmäkseen Disneyn elokuvan mukaisia herkkuja. Tällä kertaa kakun mukana lähti matkaan Frozen cake pops kakkutikut. Frozen elokuva ei todennäköisesti ota laantuakseen vielä hetkeen, kun nyt on jo Helsingin Sanomissakin uutisoitu tulevasta Frozen elokuva jatko-osasta, johon on haettu ideoita saamelais kulttuurista.

Frozen cake pops

frozen-cakepops-2

Cake pops aineet

Frozen cake popsit saivat pohjakseen mehevän suklaakakkupohjan. Käytin reseptinä tätä suklaakakkupohjaa. Minulla oli näihin popseihin kakkupohja valmiina jo pakkasessa, koska pohja oli jäänyt muutaman viikon takaisesta kakkuprojektista yli. Suklaakakkupohja, ja muutkin kakkupohjat kestävät hyvin pakastamista. Niissä ei eroa huomaa ollenkaan, onko pohja tuore vai pakastettu. Sulanneen ja murustetun suklaakakkupohjan joukkoon laitoin vaniljatuorejuustoa, sopivassa suhteessa. Niin että massasta oli helppo tehdä cake popseja, mutta niin että se varmasti pysyi kasassa ja oli tiivis. Taikinasta kyllä saa tehtyä löysempiäkin palloja, mutta sitten kun niitä dipataan candy meltseihin tai suklaaseen, voivat ne tipahtaa tikun nokasta. Tee siis jämäköitä palloja!

Vinkkejä koristeluun ->

frozen-cakepops-1

Cake pops kuorrutus ja koristelu

Aluksi dippasin tikun pään tummaan suklaaseen ja työnsin sen jämäkästi, koko cake popsin läpi. Kun kaikki pallot olivat tikutettu, nostin ne jääkaappiin hetkeksi jähmettymään.

Cake popseja varten kannattaa tehdä etukäteen koristeita. Dippaamisen jälkeen, ei jää montaa hetkeä aikaa kiinnittää koristeita. Tällä kertaa olin tehnyt valmiiksi lumihiutaleita, tähtiä ja kukkia. Oheen laitoin myös valko-hopea nomparelliraetta ja sokerisia pieniä lumihiutaleita.

Dippasin cake popsit renesawin siniseen candy meltsiin, joka tulee valmiiksi purkissa jonka voi vain lämmittää mikrossa. Jos sulanneenakin candy melts on liian jämäkkää, voi sitä kasvisrasvalla vähän ohentaa. Käytin itse ohentamiseen Crisco rasvaa.

Renesawin sininen candy melts loppui kesken, vaikka olin varannut kaksi purkillista kuorrutuksia varten. Muutamat pallot tipahtivat sulanneeseen massaan, joten tämän takia viiteen palloon piti kehitellä vaihtoehtoinen kuorrutus. Onneksi  minulla oli valkoista candy melts nappia säästössä.Sulatin samassa sinisessä purkissa valkoista candy meltsiä ja sain täten vaaleansinistä candy meltsiä. Tätä candy melts massaan piti enemmän lisätä Criscoa, että sain sen juoksevammaksi. Ensimmäiset dippaukset olivatkin sen näköisiä, että ne lensivät suoraan roskiin.

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä