kategoriassa Foodlover, Leivonta

Hevisaurus drip cake lähti kolmivuotiaan pojan syntymäpäiville. Täytteenä drip caken sisällä on maitosuklaamoussea marjojen kanssa. Lue alta lisää, miten tehtiin erivärinen suklaavalu kakkuun.

Hevisaurus on nyt tällä hetkellä IN, joten suunnittelin syntymäpäiväkakun Hevisaurus teemalla. Hahmot ovat sen verran yksityiskohtaisia, joten päädyin tilaamaan kakkupaperi.fi sivustolta kakkukuvan omasta kakkukuvasta.

Hevisaurus drip cake synttärikakkuna

hevisaurus drip cake

Hevisaurus drip cake sai pohjakseen gluteenittoman 5 munan sokerikakkupohjan. Tilaajalla oli pelko, että gluteeniton kakku jäisi jotenkin kuivaksi, mutta minun mielestäni gluteenittoman saa nimenomaan ehkäpä paremman makuiseksi mitä normaalin sokerikakkupohjan. Gluteeniton pohja kun on sen verran kevyt, että se imee kosteutuksen paremmin, mitä vehnäjauhoista tehty kakkupohja.

Täytteeksi hevisaurus drip cake sai maitosuklaamoussea, johon laitoin 1/3 osan suklaasta tummaa suklaata. Oheen täytekakku sai erilaisia marjoja. Pensasmustikkaa, vadelmaa ja mansikkaa.

Hevisaurus-kakun koristelu

Kuorrutin Hevisaurus-kakun vaniljanmakuisella voikreemillä, jonka värjäsin vihreäksi. En aivan ollut tyytyväinen vihreän sävyyn ja laitankin ensikerralla tilaukseen ProGel värit. Niissä tuntuu pigmenttiä olevan pienemmässäkin määrässä sopivasti. Hevisauruksen värit olisivat vähän kirkkaampi vihreä, mutta se on aika hankala saada elintarvikeväreillä, tai sitten pitäisi tietää jotkut salaisuudet mitkä minulle eivät ole vielä avautuneet.

Kun voikreemi oli asettunut kakun päälle tein valkosuklaaganachea ja tummasuklaaganachea. Nämä pystyi tekemään molemmat samaan aikaan (Eri kupeissa toki), koska valkosuklaaganachen pitää viilentyä kauemmin. Tein kakkuun painaumat, mihinkä mukaan suunnittelin kaatavani ganachea kakun päälle.

Värjäsin valkosuklaaganachen oranssiksi ja olisin siitä toivonut vähän kirkkaampaa, mutta en uskaltanut lähteä kikkailemaan punaisella värillä. Pian olisi ollut kirkkaanpunaista ganachea kupillinen. Valutin ensiksi lusikan avulla tummasuklaaganachen ja nostin kakun kaappiin toviksi jähmettymään. Kun valkosuklaaganache oli jähmettynyt sopivasti, kaadoin lusikan avulla sen kakkuun. Taas olisi voinut antaa hetken kauemmin jähmettyä, kuten kuvasta näkyy se valui aika alas asti.

Jätin ganachen valuttamatta kaku keskelle, niin että kakkukuva tuli juuri ganachen reunoille. Tämä vain sen takia, etten ollut aivan varma miten kakkukuva käyttäytyy ganachen päälle laittaessa. Kakkukuvan kuvan otin Hevisauruksen virallisien sivujen promokuvista. Kun se oli paikallaan, pursotin pienellä tähtityllalla reunuksen kakun ympärille ja vielä alareunaan oman. Vihreät nomparellit kaapista ja niillä vielä viimeistely ennen kakun paketointia!

Kokeilitko reseptiä? Käytä hastagia #tekilasbakery somessa, niin löydän sinut!
Pysy mukana Tekila’s Bakeryn menossa seuraamalla Facebook, Instagram ja Pinterest sivuja!

 

Muita postauksia
Comments
  • Tiina Tuominen

    Miten kuva käyttäytyy voikreemin päällä tuossa Hevisaurus kakussa? Miten leikkautuu?

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä