kategoriassa Foodlover

Nalle Puh hunajapurkki inspiroi tekemään Otson neljä vuotis syntymäpäiville täytekakun.Olen Otsolle tehnyt ristiäiskakun ja nyt neljä syntymäpäiväkakkua. Viimeiset kaksi kakkua olivat juna aiheisia. Hunajapurkki on tässä tapauksessa enemmänkin hunajasanko, koska kakusta tehtiin tarpeeksi iso riittämään isommalle vierasmäärälle.

Nalle Puh hunajapurkki täytekakku

nalle-puh-hunajapurkki-kakku-2

Hunajapurkiksi tein 24 cm irtopohjavuokaan 8 munan pohjan. Isoja munia riittäisi kyllä vähempikin määrä, mutta olen käyttänyt lähitilan luomumunia, jotka ovat olleet pieniä viime aikoina. Tahdoin tehdä pohjasta normaalia korkeamman, jotta saisin hunajapurkkiin korkeutta. Täytteenä kakkuun tuli marjamoussea (vadelma, mustikka, mansikka) ja maitosuklaamoussea, joka on Otson suosikki kakkutäyte.

Lisää kuvia ->

Kun kakku oli vetäytynyt yön täytettynä jääkaapissa alkoi koristelu. Leikkasin ensiksi kakun yläreunasta vähän kakkua pois, jotta sain hunajapurkille muotoa. Kuorrutin kakun sinisellä sokerimassalla, tämän jälkeen tein päälle keltaisen sokerimassan. Lopuksi tein reunuksen sokerimassasta.

nalle-puh-hunajapurkki-kakku-4

Nalle Puhin pään olin tehnyt etukäteen, koska tiesin sen olevan sen verran painava että se painaisi paidan lyttyyn. Ruumiin, paidan ja kädet tein vasta koristellessa. Kakun reunaan tein hunajaa tippumaan pitkin hunajapurkkia ja muutamat mehiläiset.

nalle-puh-hunajapurkki-kakku-3

Kirjoitin hunajapurkkiin Otson hunajapurkki tekstin elintarviketussilla, mahdollisimman rennosti. Näin näytti Nalle Puhin hunajapurkissakin teksi olevan.

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä