kategoriassa Foodlover

Sain muutama viikko sitten pyynnön tehdä pienen minion kakun. Kakkukalenteri paukkui liitoksista, mutta miten olisin voinut kieltäytyä mini minion kakku tilauksesta? Mahtavuutta löytää tapa toteuttaa pieni, noin 10-12 hengen minion. Minion kakkuja on mukava tehdä. Pinterestiä kun selailee, näkee minioneista erilaisia versioita. Olisinkin halunnut tehdä vähän erilaisemman minionin mitä ennen, mutta kakkuun toivottiin isoa hymyä enkä oikein löytänyt vastaavaa ideaa, mikä olisi sopinut tilanteeseen. Olen siis vastaavan isomman itseilkimys kakun tehnyt, siitä riitti noi 25 hengelle.

Mini minion kakku

mini minion kakku-5

Mini minion, tutummin suomeksi itse ilkimys kakku sai pohjakseen 15 cm vuokaan. Käytin pohjaan 3 isoa munaa, jotta se kohosi niin että sain leikattua pohjan neljään osaan. Kakun korkeus kannattaa tähdätä noin 2-3 cm korkeammaksi, mitä halkaisija on. Sitten minion tulee paremmin oikean muotoiseksi. Tässä kakussa huomaa, että korkeus jäi juuri sentin pari vajaaksi, joten housut jäivät todella mataliksi. Onneksi ei liian.

mini minion kakku-2

Mini minion sai täytteekseen valkosuklaamoussea, banaanihilloa ja mansikoita. Laitoin täytettä kahteen kerrokseen tasaisesti, kolmanteen niin että sain vähän muotoa kakun päälle. Kakun kuorrutin sokerikreemillä ennen keltaisen sokerimassan levitystä. Keltainen sokerimassa on helpoin levittää tällaiseen kakkuun kahdessa osassa. Tee yläosa ensiksi, sitten reunat ja tee niin, että sauma tulee siihen kohtaan mihin lasien naru tulee.

mini minion kakku-3

Aloitan normaalisti minionin koristelun silmistä, mutta tällä kertaa jouduin silmät jo kertaalleen irrottamaan. Huomasin, että kakusta on tulossa vain silmät ja suu, jos siitä jatkan. Tein siis alun uudemman kerran ja tein housut, sen jälkeen silmät ja lopuksi suun.

Näitä kuvia katsoessa olisi kannattanut laittaa silmät vähän vinoon kanssa, samassa suhteessa miten suu. Ensikerralla näin siis.

Muita postauksia

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä