kategoriassa Foodlover

Appelsiinimousse soveltuu suklaakakkujen raikastajaksi. Se soveltuu esimerkiksi suklaapohjaisen kakun täytteeksi tai tummasuklaamoussen kaveriksi isompaan kakkuun.

Itse käytin appelsiinimoussea Maku lehden kilpailukakussa. Pohjana käytin suklaakakkupohjaa ja kuorrutteena suklaakuorrutetta. Kakusta tuli ihanan tuhti, mutta raikas! Itse kisassa sijoituin toiseksi. Voit lukea kilpailusta ja kakusta enemmän blogistani.

appelsiinimousse

Appelsiinimousse ohje

Ohje on mitoitettu 20 cm halkaisijaltaan olevan kakun kahteen täyteväliin.

200 g appelsiinituorejuustoa
2 dl appelsiinijugurttia
2 dl kermaa
appelsiinin kuorta
5 liivatetta
tomusokeria
appelsiinimehua
cointreauta

Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa jugurtti ja tuorejuusto yhteen. Raasta appelsiininkuori joukkoon. Vatkaa erillisessä kupissa kerma vaahdoksi. Sulata liivatteet kattilassa pienessä tilkassa appelsiinimehua ja cointreauta. Kaada nauhana tuorejuuston sekaan. Nostele kermat appelsiini-tuorejuustoseokseen. Mausta sokerilla tai lisää tarvittaessa appelsiinin kuorta. Nosta jäähtymään jääkaappiin noin 30 minuutiksi.

Cointreau ei ole välttämätön lisätä appelsiinimousseen, mutta sillä voidaan vahventaa appelsiinin makua jos käytetään vähän mauttomampia appelsiineja. Cointreau sisältää alkoholia, joten jos kakkua syö alaikäiset on hyvä kiehauttaa veden kanssa ennenkun lisätään liivatteet.

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä