kategoriassa Foodlover

Ristiäiskakussa oli niin paljon kaikkea, etten oikein keksinyt mitään yhtenäistä otsikkoa tälle projektille. Tässä projektissa oli paljon tekemistä ja yksityiskohtia. Kakku oli myös kooltaan todella iso. Toivottavasti siitä saatiin hyvin leikattua palasia.

Pupujussi ja tossut oliva koristeissa pääosassa

turkoosiristiais

Täytekakkuna oli 27 cm halkaisijaltaan oleva sokerikakkupohja. Joka oli tehty 8:lla L munalla, jotta sain siitä myös korkean. Kakun väliin laitoin valkosuklaamoussea ja vadelmamoussea. Reseptit löytyvät blogista, kerroin määrän noin 1,5:lla, jotta sain täytetta tarpeaksi. Yhteensä täytettä tuli 2200 grammaa kakun sisään. Aikamoinen määrä sanoisin!

Koristeiksi valikoitui hopeiset tossut, jotka tomutin vielä glitterillä. Pupujussi hopeisin yksityiskohdin, tutti ja maitopullo. Kakun reunalle tein rusetin, joka tuossa kuvassa näyttää kyllä karummalta mitä todellisuus oli. Kakun kuorrutin turkoosilla sattinalla, jota tilasin varta vasten. Näin isoa sokerimassamäärää ei viitsi alkaa värjäämään. Kirkkaiden sävyjen tekeminen on myös välillä aikamoista touhuamista. Koristeiksi tein vielä muutamia tähtiä pitkin kakkua.

Muutama vinkki koristeiden tekoon

Pupujussi on aika helppo koriste tehdä. Kannattaa vain varata muutama päivä tekoon, että osat ehtivät kuivumaan hyvin. Tein vartalon ekana, johon kiinnitin jalat. Jalkojen alle kannattaa laittaa paperia tukemaan niiden asentoa. Pään tein myös samalla ja mallailin sitä ruumista vasten jotta sain selville onko se sopivan kokoinen. Anna pään kuivua erikseen. Korvat voit tehdä myös etukäteen kuivumaan. Naaman yksityiskohdat kannattaa tehdä vasta sitten kun alat kokoamaan kakkua. Näiden avulla voit vielä vaikuttaa pupujussin ulkonäköön.

Tutin tein Pinterestistä löytyneen tutoriaalin avulla. Tuttipullo taas syntyi ihan käsipelillä, siinä ei montaa osaa ole joten se on helppo tehdä mututuntumalta.

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä