kategoriassa Foodlover, Juhlat, Leivonta

Suklaaöverikakku lähti mukanani töihin syntymäpäiväkakuksi. Töissä meitä on kolme, joilla on synttärit tammikuun lopussa joten tein yhden yhteisen synttärikakun ja tässähän saa ihan luvan kanssa vetää överiksi.

Suklaaöverikakkukuvia on Pinterest ja Instagram feed täysi. Sieltä tämä idea tarttui mieleen, mutta sopiva ajankohta kakun teolle antoi odottaa ajan jos toisenkin. Tähän kakkuun tein vain itsekkäästi itseäni ajatellen kaiken, toki nyt muilta synttärisankareilta kysäsin että saanko vapaat kädet ja onko jotain ehdottomia no-no hommia. Kuulemma kahvin maun kun jättää pois, muuten sain tehdä mitä halusin.

Minun lempiasiani herkkujen suhteen on Oreo-keksit, Kinder, Toblerone, suklaa monessa muodossa ja red velvet. Ehkäpä vielä johonkin väliin jos olisin porkkanakakun saanut mukaan, olisi tämä ollut täydellinen.

Suklaaöverikakku synttäreille

suklaaöverikakku

Suklaaöverikakku sai pohjakseen suklaakakkupohjan ja sen väliin yhden kerroksen red velvet kakkupohjaa. Mousseina tein Oreo-moussea ja Baileys-suklaamoussea.

Kakun kuorrutin voisokerikreemillä, johon puolikkaaseen satsiin laitoin sulaa suklaata ja ripauksen kaakaota. Kakun kruunasin suklaaganachella ja erilaisilla karkeilla.

Lue tarkemmin miten överikakku tehtiin ->

Överikakku tehtiin 24 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Kakkupohjana käytin tätä bloggaajien piireissä parhaimmaksi tituleerattua mehevää suklaakakkupohjaa. Väliin tein puolikkaan annoksen red velvet kakkupohjasta.

Kakkupohjien annoin vetäytyä yön yli jääkaapissa ennen täyttöä. Ensimmäiseen väliin tein Oreo-vaniljamoussea, mikä on muuten täydellinen kakkutäyte. Se ei tarvitse liivatetta ja väliin laitetut keksit pehmenevät ihanasti. Tähän käytin Oreo-keksejä, minttu, original, red-velvet, peanut-butter ja suklaaversioisia. Yhteensä laitoin noin 120 grammaa keksejä täytteeseen.

Toisena moussena oli baileys-suklaamousse. Blogistani löytyvään reseptiin laitoin lirauksen enemmän Baileystä ja käytin sitä nesteenä mihin liotin liivatteet.

Suklaaöverikakun koristelu

Tein kakkuun voisokerikreemin noin 300 grammasta voita ja 8 dl tomusokeria. Huoneenlämpöisen voin vatkasin yleiskoneella valkoiseksi vaahdoksi ja sekoitin joukkoon vähän kerrallaan tomusokeria. Noin 6 dl tomusokerin jälkeen otin satsista noin 1/3 osan pois ja vatkasin tähän desin verran tomusokeria joukkoon. Maustoin voisokerikreemin vaniljalla.

Loppuun voisokerikreemiin sulatin 50 grammaa suklaata joukkoon ja samalla laitoin 1 rkl kaakaojauhoa joukkoon. Tämän jälkeen lisäsin vielä vähän tomusokeria, riippuen ihan miltä kreemi tuntuu.

Pursotinpussien avulla pursotin alaosaan tummaa voikreemiä, väliin vaaleaa ja sitten lopuksi ylös loput tummasta kreemistä. Lastan avulla tasoitin kreemin ja nostin kakun kakkuun jämähtämään.

Loput kreemien jämistä laitoin pursotuspussiin jossa oli tähtitylla.

Suklaaganache

Suklaaganache ohjeena olen käyttänyt 130 grammaa tummaa suklaata, 1 dl kuohukermaa ja 2 rkl glukoosisiirappia.

Lämmitä kerma, sekoita joukkoon glukoosisiirappi. Kaada suklaa joukkoon ja anna sulaa rauhassa. Sekoita tasaiseksi ja anna hetki jäähtyä ennen kakun päälle laittoa. Laita aluksi lusikalla reunoihin valumat, sen jälkeen jonkun verran päälle jonka voi tasoittaa veitsellä / lastalla. Tarvittaessa lisää suklaaganachea lisää päälle.

Koristele synttäriöverikakku herkuilla, minun kakustani löytyi:

  • Oreo keksejä
  • Tobleronea
  • Kinder suklaata kahdessa eri muodossa
  • Suklaisia palleroita
  • Voisokerikreemiä
  • Nomparelleja
  • Kitkattia

Pysy mukana Tekila’s Bakeryn menossa seuraamalla Facebook, Instagram ja Pinterest sivuja!

 

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä