kategoriassa Foodlover, Juhlat, Leivonta

Kinuski New York cheese cake tehtiin kotiin synttärikakuksi. Synttärisankarin toiveissa oli maailman parhaalla reseptillä tehty juustokakku, jonka päälle sulatettiin kinuskia joissa oli osittain omar karkkeja.

Samettinen, täyteläinen ja pehmeä New York cheese cake sai päällensä valuvan kinuskin. Tämän jälkeen viimeistään tätä kakkua syödessä hampaat muurautuivat haarukan ympärille kiinni. Sydän myös löi muutamat extra pumppaukset, kun kroppa ymmärsi että nyt on överikakusta kyse.

Kinuski New York cheese cake

kinuski new york cheese cake

Etsin pari vuotta sitten ennen ensimmäistä New Yorkin matkaa parhainta juustokakun reseptiä. Olin usein tehnyt vastaavaa uunissa tehtävää juustokakkua, mutta niistä tuntui jotain uupuvan. Välillä myös pinta oli joko tumma, kupruilla tai laskeutunut. Maku ei ollut tasaisen ihana, vaan välillä vähän rakenteinen.

Lue resepti ja vinkit ganachen tekoon ->

Oikea resepti löytyi muutaman testailun jälkeen ja se löytyykin blogistani jo. Suosittelen tutustumaan reseptiin ja testaamaan. Tämä resepti voi haastaa vanhan suosikkireseptisi!

Isoin muutos reseptissä muihin vastaaviin on, että tässä painotetaan että kaikki aineet pitää olla saman lämpöisiä, mieluusti huoneen lämpöisiä. Kerman, tuorejuuston yms. voi jättää ihan huoletta pariksi tunnuksi pöydälle jotta ne lämpenevät.

Kun tekeminen aloitetaan, niin vatkaa kunnolla! Siis vaikka tuorejuusto näyttää pehmeältä ja tasaiselta, vatkaa silti vielä hetki lisää. Lopussa kermaa lisätessä ei enää vatkata, vaan yhdistetään aineet ja lyödään koko komeus vuokaan.

Vesihaude! Se tuo varmuuden tasaiselle paistolle. Käytin itse kakun tekemiseen 20 cm irtopohjavuokaa ja nostin sen 26 cm irtopohjavuoan sisälle, jonka vuorasin ulkoa päin vielä foliolla, että vesi varmasti pysyy sisällä.

Kinuski ganache

Synttärisankarin toiveissa oli kinuskiganache kakun päälle. Toiveissa tarkemmin mainittiin että Omar karkkeja pitäisi saada päälle sulatettuna.

Ajattelin, että teen normaalia kinuskia setin ja sulatan sinne Omareita. Väärin! Omar on sen verran kova karkki, että se pitää sulattaa kermaan jo heti alussa. Omareita kun lisätään kinuskiin, tarvitaan kermaa enemmän kun karkit ovat kovia ja keittäminen kestää kauemmin mitä normaalisti.

Lopputuloksessa normaali kinuski paistoi enemmän läpi mitä Omar karkit. Eli resepti vaatii uusintateon. Jälkiviisaana sulattaisin kermaan Omareita ja laittaisin tarvittaessa tomusokeria lisää joukkoon. Jättäisin fariinisokerin pois, joka on paljon vahvemman makuista.

Kinuski New york cheese caken koristelu

Koristelussa mentiin aidan alta hipoen. Päälle murustin valkoisia Oreo keksejä ja muutamat laitoin pystyyn. Murujen sekaan laitoin Dr Öetkerin viime vuonna lanseerattuja kultaisia nomparelleja.

Vinkki! Haluatko sittenkin tehdä gluteenittoman new york cheese caken? Katso blogin reseptistä, miten pohja saadaan tehtyä gluteenittomasti!

Pysy mukana Tekila’s Bakeryn menossa seuraamalla Facebook, Instagram ja Pinterest sivuja!

 

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä