kategoriassa Foodlover

Ristiäiskakkuja lähti viime viikolla kolme kappaletta. Tämä lähti viimeisenä ja toikin helteiden takia kovasti ongelmia. Ohutlehtiset kukat ja useat sokerimassakirjaimet meinasivat sulaa ennen kun sain ne kakun päälle oikeaan paikkaan. Jouduinkin tekemään tekstit kahteen kertaan ja viimeisellä kerralla asettelin niitä kakun päälle jääkaapin ovi avonaisena. Onneksi lopputulos oli silti mitä mainioin ja sain erityiskiitokset ristiäiskakun mausta. Palaute on mitä ihanin ja varsinkin tälläisessä tilanteessa.

Amanda Emilian ristiäiskakku

ristiäiskakku amanda

Ristiäiskakku tehtiin 7 munan sokerikakkupohjalle. Käytin säädeltävää irtoreunusta 26 cm halkaisijalla. Täytteeksi ristiäiskakkuun tuli valkosuklaamoussea ja tuoreita vadelmia. Valkosuklaamoussen tein blogista löytyvällä ohjeella, mutta määrän tein 1,5 kertaisena.

Amanda Emilian ristiäiskakku koristeet

liilat koristeet

Tennarit olin tehnyt etukäteen jo edellisenä viikonloppuna. Niihin on ohjeita useassa blogissa. Kukat tein gerbera muotilla ja folion avulla muotoilin oikean muotoiseksi. Valkoiset lehdet ja kirjaimet ovat kanssa tehty muottia käyttäen.

Koristeiden väriksi valikoitui vaalean liila. Vaalean liila on minun mielestäni hankalampia värejä tehdä sokerimassalla. Minulla oli Sattinan tumman violettia sokerimassaa jota vaalensin valkoisella sokerimassalla. Oheen laitoin pinkkiä pastaväriä tuomaan lämpöisyyttä takaisin. Kun violettia sokerimassaa vaalentaa, tuntuu se muuttuvan osittain harmaaksi. Sitten taas kuivuessa se saa takaisin väriään. Kengät ja tekstit sain sopivalla sävyllä, mutta kukat jäi tummiksi. Minulla oli vain tumman violettia tomuväriä, jota ymmärsin vasta kakun lähtiessä olisin toki voinut vaalentaa toisella tomuvärillä. Kukkien keskustat on värjätty värjätyllä sokerilla. Kannattaa muistaa höyryttää kukat, sen avulla tomuväri jää kiinni kukkaan eikä sotke kakun valkoista osaa.

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä