kategoriassa Foodlover

Viikonloppuna lähti hääkakun mukana kaksi ristiäiskakkua. Ristiäisiä viettivät kaksoset Leo ja Linnea. Tein heille molemmille omat täytekakut. Ristiäiskakut olivat ulkonäöltään vastakohdat, mutta kakkujen sisäosa oli molemmissa erilainen.

Kuvat on otettu kakuista todella pikaisesti ja sen huomaa. Tarkennus on ihan jossain muualla kun itse kakussa.

Kaksosten ristiäiskakut

linnea ristiäiskakut

leon ristiäiskakku

Linnean ristiäiskakku sisälsi viiden munan gluteenittoman sokerikakkupohjan. Täytteenä oli välissä vadelmamoussea Suomalaisista tuoreista vadelmista. 250 grammaa vadelmia tein mousseksi ja laitoin vielä noin 100 grammaa vadelmia sattumiksi. Täyte oli myös kokonaan laktoositon.

Muistathan, että ulkomaalaiset vadelmat pitää eritoten kiehauttaa kovalla lämmöllä 90 sekuttina, tai keittää hiljaisella lämmöllä 2 minuuttia salmonellariskin takia. Suomalaisissa vadelmissa ei ole vielä salmonellaa todettu.

Leon ristiäiskakku sisälsi viiden munan kaakaoisen sokerikakkupohjan. Täytteenä oli valkosuklaa- ja tummasuklaamousset.

Kummankin kakun valkoinen sokerimassa on Sattinan sokerimassaa. Vaaleanpunaiset ja siniset osat ovat värjätty pastavärein valkoisesta sokerimassasta. Koristeeksi tein kumpaankin ristiäiskakkuun tennarit. Tennareissa kesti tovin jos toisenkin kuivua näin kostealla säällä. Naruksi laitoin silkkinauhaa. Hortensian kukat tein muotilla ja tomutin sopivan sävuiseksi tomuvärillä.

Vauvan tennareista lähikuvaa

tossut lähikuva

Koristelussa ehkäpä haasteellisinta tällä kertaa oli saada sokerikirjaimet tehtyä ja sitten laitettua ne kakkuun, edes jotenkin suoraan. Helteellä kakun pinta kun hikoili samantien, ei kirjaimia voinut siirtää oikeastaan ollenkaan.

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä