kategoriassa Foodlover

Kesällä parhainta on, että leivonnassa voi hyödyntää satokauden antia. Tässä marjapiirakssa on käytetty raparperia, metsävadelmia ja mansikoita. Marjoista raparperit ja metsävadelmat on kerätty mummun ja papan puutarhasta. Vadelmia oli tarjolla tänä vuonna niin paljon, että vadelmapensaiden oksat olivat katketa marjojen painosta. Vadelmat olivat myös lähes madottomia ja pysyivät muodossaan.

Viime vuonna muistelisin, että vadelmat olivat ihan vettyneitä ja tuntuivat homehtuvan keräyskulhoon ennenkuin marjoja ehti edes käyttää. Olen useamman erilaisen marjapiirakan tehnyt, mutta tästä tuli kyllä lempipiirakka tästä eteenpäin. Marjoja voi vaihtaa piirakkaan aina sen mukaan mitä on tarjolla, varmasti myös hedelmillä onnistuu kunhan laittaa vaikkapa punaherukoiden avulla vähän kirpeyttä mukaan. Piirakan tekemiseen menee vähän normaaliin peltipiirakkaan verrattuna kauemmin.

Ranskalainen marjapiirakkaresepti löytyy myös K-Ruoka sivustolta Ranskalainen raparperi-marjapiirakkana. Tässä reseptissä käytettiin pakastemarjoja, minä en taas niitä käyttänyt.

Ranskalainen marjapiirakka kauden marjoista

ranskalainen marjapiirakka-1

Marjapiirakasta riittää noin 14-15 reilua palasta. Vuokana voi käyttää 24 cm – 26 cm vuokaa. Piirakka säilyy jääkaapissa muutamia päiviä hyvänä. Uskoisin, että kestää myös pakastamista ihan hyvin. Piirakan pinnan voi koristella esimerkiksi

Resepti piirakkaan ->

Ranskalainen marjapiirakka kauden marjoista
Rate this recipe
3suosio

Astia: 24-26 cm vuoka

Annoskoko: 14-16 henkeä

Ranskalainen marjapiirakka kauden marjoista

Ainekset

    Pohja:
  • 200 g Leivontavoita / margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Täyte:
  • 12 dl tuoretta raparperia viipaleina
  • 200 g mansikoita
  • 200 g vadelmia
  • 1 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 3/4 dl perunajauhoja

Ohje

    Esivalmistelut:
  1. Laita uuni päälle ja 175 asteeseen, kun täyte on tehty valmiiksi. Laita 24-26 cm irtopohjavuoan reunoilla ja pohjalle leivinpaperia. Tarvittaessa voit myös voidella ja jauhottaa vuoan reunat.
  2. Täyte:
  3. Valmista ensin täyte jäähtymään. Viipaloi raparperit ohuiksi, noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Leikkaa isommat mansikat puolikkaiksi ja kaada kaikki kattilaan raparperien joukkoon. Ripottele joukkoon perunajauhot. Sekoita huolellisesti puuhaarukalla pohjaa myöten ja kuumenna. Kun seos pulpahtaa, ota kattila pois levyltä ja siirrä kylmään vesialtaaseen jäähtymään. Raparperiviipaleet saavat jäädä vielä koviksi, koska ne pehmenevät vielä uunissa.
  4. Pohja:
  5. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
  6. Sekoita keskenään vehnäjauhot, perunajauhot, vanilliinisokeri ja leivinjauhe.
  7. Lisää seos sihdin läpi taikinaan. Kaada taikina kelmun päälle, taputtele noin 2-3 cm paksuiseksi ja kääri kelmuun. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin 1/2 tuntia.
  8. Taputtele reilu puolet taikinasta jauhotetuin käsin irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille mahdollisimman ylös seinämille.
  9. Kaada täyte vuokaan taikinasyvennykseen. Kauli loppu taikina jauhotetun leivinpaperin päällä vuoan kokoiseksi levyksi. Kumoa taikinalevy vuokaan kanneksi täytteen päälle.
  10. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 45-50 minuuttia. Ota kakku vuoasta vasta jäähtyneenä, voit nostaa jäähtyneen piirakan myös suoraan jääkaappiin ja irrottaa vuoan vasta tarjoillessa piirakkaa.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
https://www.tekila.fi/ranskalainen-marjapiirakka-kauden-marjoista/

 

Muita postauksia

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä