kategoriassa Foodlover

Muutama viikko sitten lähti matkaan tämä ristiäiskakku, mutta nyt vain sain sen tänne blogiinkin. Vasemman käteni jänteet ovat olleet tulehtuneena sen verran pahoin, että jouduin minimoimaan kaiken rasituksen. Onneksi nyt on pahin ohi niin pääsen bloggailemaankin paremmin!

Maanantaina vietetään nallepäivää, joten tämä kakku sopii hyvin tulevan päivän teemaan.

Tästä kakusta tuli poikkeuksellisen korkea, kun huomasin tehneeni täytettä liian vähän. Täytteestä ei olisi aivan riittänyt kahteen kerrokseen, joten ratkaisin ongelman tekemällä toisen satsin. Nyt oli täytettä kakussa kunnolla.

Otson ristiäiskakku

otsonkakkumansikoilla

Täytteeksi tähän gluteenittomaan sokerikakkupohjaan tuli mansikkamousse, jonka oheen laitettiin vadelmia, mustaherukoita ja tummaa suklaata. Täyte oli napakymppi! Makeamman mansikan oheen kirpeämmät vadelmat ja mustaherukat toivat ihanan täyteläisen yhdistelmän. Tumma suklaarouhe vain paransi makua!

Muutamat kuvat koristeista

Mansikat valikoituivat kakun lisäkoristeiksi Otson syntymäpäivän johdosta. Mansikkakoristelut toivat ihanat muistot kesästä ja lämmöstä.

mansikankukat

Otso-nalle sai syliin jänöjussin vihreästä sokerimassasta. Nalle itse jäi sen verran tummaksi, että vihreä jänöjussi kevensi kokonaiskuvaa. Palikat tein ihan käsin muotoilemalla ja muotoilutyökalulla painoin tikkaukset noppien reunaan. Kirjaimet on tehty muotilla.

otso-2

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä